25n
25N
25N

El Museu Valencià d’Etnologia convoca a les biblioteques i els museus locals a ‘espantar la por’

El Museu fa una crida a biblioteques públiques valencianes, biblioteques escolars i museus etnològics locals per a participar en la campanya ‘Espanta la por 2019’

El Museu Valencià d’Etnologia convoca a les biblioteques i els museus locals a ‘espantar la por’
04/07/2019 -

Des del 2016 el Museu Valencià d’Etnologia dedica la festa de Tots Sants a difondre l’imaginari valencià de la por, amb el programa didàctic ‘Espanta la por’. En 2017 va convertir ‘Espanta la por’ en un projecte global i va convidar a unir-se als museus etnològics locals i les biblioteques públiques de tot el territori valencià. Així, l’any passat, 85 municipis, des de Vilafranca fins a Guardamar del Segura, van participar en la campanya, superant les xifres de l’any anterior.

La principal resposta participativa va vindre dels i les professionals al capdavant de les biblioteques públiques. Des de la primera invitació, l’any 2017, van considerar que era una bona oportunitat per a realitzar un treball col·laboratiu entre els centres, fomentar la lectura i promoure l’ús de les biblioteques. Per la seua banda, el Museu Valencià d’Etnologia ha trobat en les biblioteques unes grans aliades per a difondre la cultura tradicional i arribar a tot el territori valencià.

La convocatòria de participació per a l’any 2019 està oberta des de l’1 de juliol fins al 15 de setembre. La coordinació d’aquesta col·laboració li correspon a la Biblioteca del Museu d’Etnologia, el personal de la qual rep la sol·licitud d’inscripció de cada centre i comença a compartir tots els materials gràfics i informatius perquè cadascun desenvolupe el seu propi ‘Espanta la por’.

La campanya és col·laborativa i, per això, cada participant té l’obligació de compartir els seus resultats. Totes les experiències dutes a terme en cada centre són posades en comú amb la resta de companys i companyes a través de la memòria d’activitats, amb l’objectiu de poder aprendre uns dels altres.

Per a dur endavant aquesta iniciativa, el Museu Valencià d’Etnologia compta amb l’ajuda de la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV). Mostra d’això és el curs de formació per als professionals bibliotecaris que ambdues entitats van realitzar per segona vegada: ‘Espanta la por: l’imaginari valencià i el foment de la lectura’.

La ciutadania, grans i menuts, han d’estar atents. Al voltant de la data de Tots Sants els monstres valencians eixiran a passejar-se, no sols pel Museu Valencià d’Etnologia, sinó també per les biblioteques i museus etnològics de les ciutats i pobles valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 7 =