25n
25N
25N

El Museu Valencià d'Etnologia assumeix el premi Bernat Capó

El Museu Valencià d'Etnologia assumeix el premi Bernat Capó
04/03/2020 -

El Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València assumirà, a partir de l’edició d’enguany, el premi d’investigació etnològica Bernat Capó. Segons explica el diputat de Cultura, Xavier Rius, “el premi ha exercit una forta influència en l’entorn de la recuperació del nostre patrimoni”, i per això, després de vint edicions, es dona un nou impuls als guardons de promoció de la cultura popular que mantindrà els seus lligams amb Dénia amb la celebració de l’anunci dels premis i la conferència preliminar. El lliurament dels premis se celebrarà a la ciutat de València, en una gal·la organitzada pel Museu Valencià d’Etnologia.

El guardó porta el nom del reconegut periodista, escriptor i activista cultural de Benissa Bernat Capó i Garcia, que va dedicar bona part de la seua feina a la divulgació de la cultura popular. El prestigiós botànic Joan Pellicer, el prolífic investigador Àlvar Monferrer i l’especialista en festes i costums Albert Alcaraz són alguns dels guardonats des de la primera edició, l’any 1999.

Els premis Bernat Capó difonen la cultura popular en clau divulgativa, en promouen la recerca i reconeixen treballs d’investigació inèdits de temes com els romanços, les llegendes, les festes, les tradicions esotèriques o la botànica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =