25n
25N
25N

Museros empra l'aigua d'embornal per a frenar la presència de la COVID-19

Museros empra l'aigua d'embornal per a frenar la presència de la COVID-19
21/12/2020 -

L’Ajuntament de Museros ha apostat per prevenir, conéixer i realitzar una estratègia proactiva per a frenar la COVID 19 en el seu municipi utilitzant l’aigua com a eina essencial en aquesta batalla. Concretament, es tracta de l’aigua d’embornal, que s’està utilitzant per a detectar de manera primerenca la presència de restes d’aquest virus en l’aigua residual.

Des del consistori, s’ha decidit posar en marxa l’eina SARS GOAnalytics que desenvolupa Global Omnium/Aigües de València. El sistema, permet detectar amb enorme antelació possibles focus de contagi, ja que és en les deposicions on es detecta primer la presència del virus, fins i tot abans de presentar símptomes de contagi. És per això, que l’eina és tan eficaç per a poder afrontar en millors condicions la batalla contra aquesta malaltia.

L’alcaldessa del municipi, Cristina Civera, ha afirmat “els resultats que llança l’anàlisi d’aigua residual es tradueix en informació d’enorme valor per a prendre mesures preventives que contribueixen a frenar la presència de virus a Museros”.

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Vicente Pérez, comenta “els resultats analítics són traslladats a l’ajuntament en menys de 24 hores, de manera que ens permet prendre mesures immediates que poden prevenir i frenar la presència de brots o contagis en el municipi”.

La dinàmica de treball es concreta en la identificació d’un pla de mostreig, és a dir, els punts on realitza la presa de mostres de manera setmanal i constant, per a després analitzar-les i que els seus resultats determinen amb claredat si hi ha o no restes de covid en l’aigua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =