25n
25N
25N

Els museus i monuments de València baten nou rècord de visites en 2018

Els museus i monuments de València baten nou rècord de visites en 2018
09/01/2019 -

La regidora de Cultura, Glòria Tello Company, ha anunciat aquest dimecres les dades definitives de visites als museus i monuments de la ciutat durant l’any passat, unes dades que han batut el rècord històric en arribar a 1.407.188 visitants, un 11,7 per cent més que en 2017, quan n’hi haguera 1.260.180.

«Hem realitzat un treball molt intens per a restaurar i valorar gran part dels nostres espais museístics i monuments, que no sols assegura la pertinent protecció del patrimoni històric, sinó que també permet als valencians i valencianes i als turistes que visiten la nostra ciutat gaudir de les desenes d’exposicions i activitats que integren l’oferta cultural de València», ha explicat Tello, per a qui aquestes dades «demostren que l’esforç per condicionar i millorar els monuments i els museus de la ciutat ha trobat una clara resposta positiva en l’interés de la ciutadania i el turisme. En contraposició amb la falta de preocupació per aquests espais amb anterioritat, amb el govern de Joan Ribó hem apostat per la seua dignificació com una forma immillorable de mostrar el gran patrimoni cultural i històric que tenim a València».

Del total de 19 museus i monuments que gestiona la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, destaca el creixement de visites en la Llotja, que és on més veïns, veïnes i turistes accedeixen. L’increment ha sigut de 35.908 persones més, el que suposa un 6,4% més que en 2017. En total, s’hi ha arribat a les 598.767 visites.

En segon terme apareixen les dades de les Torres de Serrans, on s’ha superat la barrera dels 300.000 visitants (304.304), consolidant-se darrere de la Llotja i la Catedral com el monument històric més visitat de València. En 2018 l’augment ha sigut de 78.093 visites (un 34,5% més que l’any anterior).

Entre els increments de visites més destacables hi ha eI del museu arqueològic de l’Almoina, que compta amb un ambiciós pla integral d’adequació i restauració per part de la Regidoria de Patrimoni. S’hi ha assolit un increment de més del 26% en les visites respecte al primer any del mandat. En 2018 hi ha hagut un augment de més de 5.000 visites.

Pel que fa als refugis, el de la Casa Consistorial, inaugurat en març de 2017 dins de les iniciatives de memòria històrica dutes a terme per Tello, ha registrat 8.923 visites en 2018, una xifra que «el consolida entre els nous espais culturals inaugurats durant aquest mandat»; el de Serrans, inaugurat en abril i amb un horari limitat de visites (dimarts i dissabtes), ha aplegat fins als 3.984 visitants.

Entre els museus municipals, destaca l’increment de visites al Museu del Palau de Cervelló, seu de l’Arxiu Municipal de València, amb un 39,32% més de visitants respecte a l’any anterior (6.735 més). Així, respon positivament a les iniciatives de dinamització durant aquest mandat en forma d’exposicions anomenades ‘Documents d’arxiu’, que s’hi celebren cada tres o quatre mesos i que constitueixen una activitat divulgativa emmarcada en la tasca de difusió cultural de tot arxiu i que complementa l’exposició permanent del museu.

També el Museu de la Ciutat, amb més de 22.000 visitants durant 2018 (7.286 més que en 2017), marca una xifra rècord respecte a les dades registrades els darrers tres anys i incrementa un 23,74% les seues visites. Aquest museu acaba de sumar la col·locació de les escultures de Ponzanelli una vegada restaurades.

Tello també ha destacat els registres de la Casa-Museu Benlliure, on ha realitzat importants treballs de restauració dels panells ceràmics i de diferents obres artístiques i de col·leccions de dibuixos d’una de les nissagues d’artistes més importants de la València de finals del segle XIX. L’increment experimentat en 2018 ha sigut del 21,33% respecte a l’any anterior.

A més, les Drassanes han comptat amb 17.431 visitants més els darrers 12 mesos. El Museu d’Història de València també ha vist incrementades les visites en un 7,3%. La Casa-Museu Concha Piquer, el Museu Històric o la Galeria del Tossal també han mostrat dades d’increment del nombre total de visitants i consoliden aquests espais museístics a la nostra ciutat. Així mateix, la Casa-Museu Blasco Ibáñez ha consolidat una xifra de visites anuals per damunt de les 11.400, similars a les registrades anteriorment a l’any 2017, quan es va celebrar l’any Blasco Ibáñez i l’Ajuntament es va implicar al màxim en la difusió i promoció de la figura de l’escriptor valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

CCCC
torrent