caixa popular

Els museus de València tornen a incrementar les seues visites

Els museus de València tornen a incrementar les seues visites
03/07/2018 -

Els primers sis mesos de l’any han confirmat la continuïtat de la tendència a l’alça de la xifra de visites als museus festius de la ciutat de València, en registrar un total de 115.582 visitants, un 12 per cent més que l’any passat, quan durant el primer semestre varen rebre 102.907 persones. El remodelat Museu Faller continua sent el que registra un volum més alt de visites.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha mostrat la seua satisfacció perquè “després de batre rècords l’any passat, de nou rebem unes dades que demostren que amb un bon treball de promoció el patrimoni cultural festiu de la nostra ciutat genera interés creixent entre el veïnat de València i el turisme”. En aquest sentit Fuset ha destacat l’aposta que des del primer dia del mandat ha fet l’actual govern municipal per “dignificar i difondre aquests espais culturals amb reformes museístiques, millores de les seues instal·lacions i tramitant les seues homologacions com a museus oficials”, un aspecte ja aconseguit en el cas del Museu Faller i que està en marxa en els altres dos casos.

Precisament el Museu Faller és el que registra més visites i, a més, ha experimentat un increment major respecte a l’any passat. Entre gener i juny l’han visitat 72.548 persones, un 16 per cent més que als sis primers mesos de 2017, quan el varen visitar 62.603 persones. De fet, tant en març com en abril d’enguany s’ha superat la xifra mensual màxima de visites aconseguida l’any passat (17.670 persones), en registrar 19.969 i 17.730 visites, respectivament.

Pel que fa al Museu del Corpus – Casa de les Roques s’han comptabilitzat 35.124 visites durant el primer semestre, un 8,7 per cent més que al mateix període de l’any passat, quan n’hi hagué 32.303. Aquestes dades han sigut possibles, tot i haver estat tancat en febrer per obres, gràcies a registres com els dels mesos de març i maig, amb 9.301 i 9.119 visites, per damunt del mes de 2017 amb més afluència de gent (març, amb 8.993).

També el mes de març va suposar un rècord de visites al Museu de la Setmana Santa Marinera, amb 3.562, quan el mes amb més visites l’any passat va ser abril amb 2.897. En total, durant el primer semestre aquest museu ha rebut 7.910 visitants, unes xifres molt similars a les de l’any passat, quan n’hi hagué 8.011. Amb el repte d’augmentar les visites en aquest museu festiu -el més allunyat al centre dels tres de Cultura Festiva–, en les pròximes setmanes s’anunciarà una completa reforma museogràfica d’aquest.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 16 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018