25n
Orgull
Orgull

El museu municipal de la Setmana Santa aconsegueix el reconeixement oficial de museu

El museu municipal de la Setmana Santa aconsegueix el reconeixement oficial de museu
17/04/2019 -

El Museu de la Setmana Santa Marinera ha sigut reconegut oficialment per la Conselleria de Cultura com a museu de la Comunitat Valenciana, un reconeixement que ja havien aconseguit anteriorment els altres dos museus festius de la ciutat, el Museu Faller i el Museu del Corpus. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha expressat la seua «satisfacció per aquesta bona notícia que suposa un impuls per a promocionar les festes de València a través dels museus festius de la ciutat».

Per a obtenir aquest reconeixement oficial com a museu de la Comunitat Valenciana, la Regidoria de Cultura Festiva va emprendre, a final de juliol de l’any passat, una reforma museogràfica del Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín per a aconseguir-ne l’homologació oficial.

S’hi van instal·lar pantalles tàctils interactives amb subtítols en sis idiomes, a més d’una gran pantalla per a projectar audiovisuals sobre la festa gran dels Poblats Marítims. També es van canviar tots els panells explicatius, es van reorganitzar les peces exposades, es va reformular el discurs expositiu del museu, entre altres reformes orientades a «aconseguir transmetre a visitants l’emoció intensa i el conjunt de sentiments que genera la vivència de la festa gran de la València marinera», en paraules de Pere Fuset.

Ara, la resolució de la Conselleria de Cultura constata que el Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín «reuneix tots els requisits establits en la Llei per la qual es regula el reconeixement de museus i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana».

Per la seua banda, el Museu del Corpus va aconseguir el reconeixement de la Generalitat com a museu oficial el mes de novembre de 2018, després que duguera a terme en 2017 una sèrie de reformes en les instal·lacions.

Al seu torn, el Museu Faller va ser el primer a aconseguir el reconeixement de l’oficialitat el mes de maig de 2016. En els primers onze mesos de l’any passat, el 2018, el Museu Faller, el del Corpus i el de la Setmana Santa Marinera sumaven ja més de 200.000 visites.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − disset =