25n
25N
25N

El Museu Municipal d'Alzira ofereix una visita virtual pel seu contingut expositiu

El Museu Municipal d'Alzira ofereix una visita virtual pel seu contingut expositiu
22/10/2020 -

La Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament d’Alzira han presentat hui, després de mesos de treball, la visita virtual del Museu Municipal d’Alzira. Un procés que ha requerit la digitalització i catalogació de tots els elements exposats per tal d’afavorir l’accés lliure i universal del patrimoni municipal en l’espai web de Riberana.

A l’acte han assistit el president de la Mancomunitat, Txema Peláez, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar.

“Amb aquesta eina aconseguim difondre la nostra història i patrimoni d’una manera segura, les 24 hores del dia, des de qualsevol indret del món. És un recorregut enriquidor per la nostra història gràcies a aquest projecte conjunt amb la Mancomunitat”, assegura l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez.

Es tracta d’un treball realitzat des del Departament de Digitalització de Patrimoni de la Mancomunitat de la Ribera Alta en col·laboració amb el Departament de Patrimoni de l’Ajuntament d’Alzira, accessible des del web municipal i el de Riberana.

La visita, realitzada en 3 idiomes (castellà, valencià i anglés) incorpora uns 80 punts d’informació textual, una desena d’elements en 3D, 200 fotografies de detall i diversos vídeos cedits per l’Ajuntament d’Alzira. El treball del Departament de Digitalització amb elements multimèdia i hipertextuals permet afegir informació a diferents nivells i relacionar elements entre ells que enriqueixen les visites.

“La creació de la visita virtual del MUMA contribueix a l’objectiu tant de la difusió com la preservació del patrimoni de la comarca de la Ribera, posant-lo a l’abast de tota la ciutadania”, explica el president de la Mancomunitat, Txema Peláez.

Per la seua banda, la regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, valora molt el resultat d’aquest espai web dinàmic i amb una clara finalitat, oferir un servei molt didàctic des del punt de vista tant turístic com científic, al qual cal sumar la contínua actualització de continguts. “Hem d’agrair a la Mancomunitat que hui fem un pas més en la tasca per tal d’apropar a tots els alzirenys l’oferta de les regidories de Patrimoni i Turisme”, ha remarcat Isabel Aguilar.

Portal Riberana

La Mancomunitat de la Ribera, a través del portal Riberana, dona la possibilitat de conéixer diversos elements del patrimoni cultural i natural de la comarca.

El departament de Digitalització de la Mancomunitat es va posar en marxa gràcies a la participació de l’ens comarcal al programa Interreg Europe CD-Eta. L’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta van signar un “Conveni marc de col·laboració per a la digitalització de patrimoni” a l’inici de 2020 per a crear una línia de col·laboració directa en la promoció de la cultura i patrimoni d’Alzira, amb sinergies entre les dues administracions: cessió de materials (vídeos, imatges, textos), tramitació de permisos, assessorament, etc.

El primer element a ser digitalitzat arran del conveni va ser la senda-història del paratge natural de la Murta, actualitzada recentment amb noves fotografies i elements, com l’ermita del Mont Calvari o la font de la Murta. Després va arribar la digitalització de la Via Verda de l’Antic Trenet, en el tram comprés entre la casa de les Agulles i el Portitxol, que inclou el seu pas per la Barraca d’Aigües Vives.

Després del MUMA, el següent element del patrimoni d’Alzira que serà digitalitzat és la torre dels Coloms, al monestir de la Murta, dins de la segona fase del projecte Torres de la Ribera que du a terme la Mancomunitat amb cofinançament de Turisme Comunitat Valenciana. La torre serà reproduïda en un model virtual en 3D georeferenciat i es farà una impressió tridimensional de la torre dels Coloms.

“El Museu Faller, així com la Casa d’Alós, també seran objecte d’aquesta digitalització, la qual cosa permetrà que qualsevol ciutadà tinga accés a tots els continguts dels nostres museus”, segons la regidora de Patrimoni Cultural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 2 =