caixa popular

El Museu de les Drassanes acull 'Realitat imaginada'

El Museu de les Drassanes acull 'Realitat imaginada'
05/07/2017 -

La regidora de Cultura, Gloria Tello, ha presentat aquest matí al museu de les Drassanes l’exposició “Realitat imaginada”, en la qual es mostren 80 obres de Vicent Marco, un pintor que malgrat ser valencià i la seua llarga, prolífica i reconeguda trajectòria artística, mai fins ara havia exposat en una sala municipal. Tello ha expressat la seua satisfacció per saldar aquest “deute històric” amb l’artista de l’Alcúdia, i d’haver-ho fet, a més, a través de la convocatòria d’un concurs públic al qual va concórrer el projecte expositiu de Vicent Marco, de què els valencians i valencianes podran gaudir fins al pròxim mes de setembre.

“‘Realitat imaginada’, comissariada per Aristides Rosell, és per a mi una exposició especial per dues qüestions. La primera és perquè Vicent Marco, malgrat ser un artista valencià, de l’Alcúdia concretament, mai havia exposat en una sala municipal, i per tant, d’alguna manera estem saldant un deute històric, i d’altra banda, és especial també perquè eixe deute de programar Vicent Marco el saldem des de l’objectivitat d’un concurs públic”, ha assenyalat Gloria Tello en la presentació prèvia a la inauguració de l’exposició “Realitat imaginada”, que serà aquesta vesprada.

“Vam fer una convocatòria de projectes expositius per a les sales municipals, i aquest projecte que hui presentem va nàixer d’eixa convocatòria, la qual cosa té més mèrit encara. És una exposició molt impactant que mereix que la gent hi vinga, s’hi acoste, la conega i la gaudisca, perquè té una qualitat excepcional. Són més de 80 obres que ens acompanyaran des de hui fins al mes de setembre i que no deixaran indiferent a ningú per la reflexió que provoquen”, ha assegurat Gloria Tello en les Drassanes, on ha defensat els valors de “l’objectivitat i la participació” a l’hora de seleccionar els artistes que exposen als museus municipals i també que “la cultura ha de ser “accessible a la ciutadania”.

Vicent Marco ha afirmat que “l’art és l’experiència de la mirada” i ha qualificat els quadres com a “objectes educatius”. Per la seua banda, el comissari de l’exposició, Aristides Rosell, ha assenyalat que Marco, després de quasi 45 anys d’una trajectòria artística que va iniciar en l’hiperrealisme, “transita ara dins d’un nou corrent que podríem anomenar ‘realisme imaginari”.

La regidora de Cultura, Gloria Tello, ha afirmat que aquesta exposició “ens trasllada i ens introdueix en un viatge reflexiu”, i ha elogiat l'”exigència tècnica extrema, la perfecció figurativa i el detallisme admirable en l’obra de Vicent Marco”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats