25n
25N
25N

Valentí, el nou personatge de la imatgeria festiva valenciana

La seua primera aparició serà en la desfilada que obrirà la Gran Fira

Valentí, el nou personatge de la imatgeria festiva valenciana
20/06/2018 -

La Regidoria de Cultura Festiva ha incorporat un nou personatge a la imatgeria festiva de la ciutat: un ratpenat, animal representatiu de València, que estarà especialment destinat als més menuts i s’anomenarà Valentí. La seua primera aparició serà en la desfilada amb què s’obrirà la Gran Fira de València, dissabte 30 de juny.

La figura, que també participarà en altres actes, ha sigut realitzada en fibra de vidre. Es pot desplaçar sobre una plataforma mòbil, i compta amb els accessoris necessaris per a poder posar-li pirotècnia, com les tradicionals bèsties de foc característiques de les festes valencianes.

Amb la incorporació del ratpenat Valentí, la Regidoria de Cultura Festiva recupera el personatge dibuixat per l’il·lustrador Sento Llobell l’any 1981 per a un còmic publicat per l’Ajuntament de València que servia per a explicar als més menuts els monuments i llocs més destacats del cap i casal. Ha sigut el seu mateix autor qui ha dissenyat aquesta nova adaptació de Valentí en volum per a aquest nou ús. La construcció de la figura ha anat a càrrec de Raül Martínez, artista faller amb experiència en tematització d’espais, disseny gràfic i il·lustracions, i especialista en reproducció en volum de dissenys.

D’aquesta manera, la Regidoria de Cultura Festiva afegeix un nou element al patrimoni festiu de la ciutat, que se suma a altres incorporacions anteriors, com ara els cabuts de la ciutat (representació de personatges de la història i cultura valencianes) o la geganta Neleta (actualització dels gegants de la Gran Fira). En tots aquests casos, s’ha actualitzat el bestiari i la imatgeria festiva tradicional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

CCCC