25n
25N
25N

Els municipis valencians amb platja han de realitzar un pla de contingència i un altre de salvament

Els municipis valencians amb platja han de realitzar un pla de contingència i un altre de salvament
22/05/2020 -

L’esborrany del decret de la Generalitat que regularà les mesures de seguretat a les platges valencianes estableix que cada ajuntament haurà d’elaborar un pla de contingència específic mentre dure l’amenaça de la Covid-19.

La norma, aprovada aquest divendres d’urgència pel ple del Consell, també contempla que els consistoris hauran d’elaborar en sis mesos un pla de salvament i seguretat. S’inscriuran en el registre de plans d’autoprotecció de la Generalitat i comptaran amb un informe de la comissió de Protecció Civil.

En general, el decret tracta d’aportar un marc de seguretat jurídica, respectant les competències municipals amb la Generalitat com a òrgan coordinador. Els consistoris disposaran d’una setmana per a fer arribar les seues aportacions i suggeriments, informa l’administració en un comunicat.

Per als plans de contingència, els municipis comptaran amb les pautes de la guia general de Turisme CV, elaborada sota la coordinació d’un grup d’experts. Una vegada aprovat cada pla en ple municipal, es remetran a la Conselleria d’Interior en un termini de 15 dies.

La consellera Gabriela Bravo ha presentat l’esborrany en una trobada amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i representants de les conselleries de Mobilitat i Sanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + nou =