18 municipis de l'Horta superen els 1.000 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies

A la Comunitat Valenciana, els ingressos per covid han augmentat en un 80% respecte al màxim pic de la primera ona

Guardar

desinfección massamagrell
desinfección massamagrell

D'acord amb els últims informes de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental i de la directora general d'Assistència Sanitària, "la Comunitat Valenciana té una transmissió comunitària no controlada i sostinguda amb pressió creixent sobre el sistema sanitari". En dades, "la incidència acumulada a 14 dies és de 1.042,11 per 100.000 habitants, mentre que el passat 5 de gener era de 394,76 casos, la qual cosa suposa un increment del 163,9% en només unes setmanes".

Una situació preocupant que ha portat a la Generalitat Valenciana a adoptar noves restriccions que limiten el principal focus dels nous contagis: les relacions socials i familiars. Així, al tancament de l'hostaleria i altres establiments, com a instal·lacions esportives, bingos o sales de jocs i apostes, se li suma el tancament dels comerços a les sis de la vesprada, excepte per als considerats essencials.

I és que el coronavirus està colpejant fort en tot el territori valencià. De fet, d'acord amb les dades facilitades pel Sindicat d'Infermeria (SATSE), aquesta tercera ona ja supera amb escreix a la primera. De fet, en aquests moments, "els ingressos per covid als hospitals estan un 80% per damunt del màxim pic de la primera ona – més de 3.500 ingressats –; mentre que els ingressos en UCI per covid estan un 40% per damunt del màxim pic de la primera ona. La situació ha sobrepassat el límit, i ja no hi ha marge per a més ingressos".

La incidència del virus ha crescut significativament en els últims 14 dies. Prova d'això són els municipis valencians que ja superen els 1.000 casos per cada 100.000 habitants. En el cas de l'Horta Nord, les localitats d'Alboraia, Almàssera, Massamagrell, Museros, Vinalesa, Tavernes Blanques i Meliana superen aquesta barrera, però, sens dubte, crida l'atenció Massalfassar amb una incidència acumulada de 1.701,09 per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

I en el cas de l'Horta Sud, més del mateix. Un total de deu municipis registren una incidència acumulada superior a 1.000. Aquest és el cas de Torrent, Catarroja, Paiporta, Massanassa, Manises o Sedaví. A més, superen els 1.300 contagis per cada 100.000 habitants, les localitats de Silla i Benetússer. Finalment, els pobles de l'Horta Sud amb una major incidència en els últims 14 dies són Alcàsser (1.573,86) i Picassent (1.599,66).

Per descomptat, la ciutat de València no es queda arrere. D'acord amb les dades que reflecteixen la incidència del coronavirus en les aigües residuals, els barris més afectats són Trànsits i Pla del Real, Campanar, Algirós, Benimàmet, Benicalap, Orriols i Mestalla, així com els eixos de Manuel Candela i Eduardo Boscá.

També tenen una incidència més elevada que en la resta de la ciutat, Quatre Carreres i l'entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Així mateix, per damunt de la mitjana de la ciutat es troben també Castellar, Jesús i Patraix.

Finalment, amb uns nivells significatius, però per davall de la mitjana se situen Malilla, Ciutat Vella, Poblats Marítims, Benimaclet, Arrancapins, Tres Forques, Olivereta, Fuensanta i Sant Marcel·lí. I, en contraposició, Russafa, El Saler, Natzaret, el Perellonet, Poblats Marítims i El Palmar serien les zones amb una menor incidència del virus.

Davant aquesta situació, alcaldes i alcaldesses demanen a la ciutadania que limiten al màxim les trobades socials i s'autoconfinen en la mesura que siga possible.

Arxivat a:

Destacats