25n
25N
25N

Multen a un restaurant del Cabanyal per repartir menjar a famílies necessitades en l'estat d'alarma

Ribó creu que “no té sentit multar a qui reparteix solidaritat” i diu que “es revisaran els fets”

Multen a un restaurant del Cabanyal per repartir menjar a famílies necessitades en l'estat d'alarma
25/08/2020 -

Espai Veïnal Cabanyal ha denunciat aquest dimarts les multes per import total de 4.200 euros imposades a la Lusitana Taverna, restaurant situat en aquest barri valencià, i a la Xarxa d’Aliments de l’entitat veïnal “per repartir aliments a les famílies necessitades del Cabanyal durant l’estat d’alarma”. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat en xarxes socials que es revisaran les sancions “i s’actuarà conforme a la llei i a la lògica humanitària”.

En un vídeo difós per aquesta associació en xarxes socials, el propietari del restaurant, Javier, explica que quan es va veure obligat a tancar per la declaració de l’estat d’alarma es va adonar que tenia “molt de menjar en estoc i volia donar-la a col·lectius i gent vulnerable del barri”.

Per això, continua, es va posar en contacte amb Creu Roja, els treballadors del centre de salut del barri i Policia Local “per a veure quina era la millor manera de dur-ho a terme”.

“I així vam fer”, sosté el propietari, que explica que el 17 de març van fer un repartiment de 84 racions de menjar a famílies derivades de l’associació Brúfol i Espai Veïnal que acudien al local cada deu minuts. Un representant per família “mantenint la distància de seguretat” mentre ells anaven abillats amb les seues EPI, ha agregat.

A les 16.30 hores, segons el seu relat, van acabar el repartiment i va arribar la Policia Local “amb to amenaçador, dient-li a una companya voluntària que es deixara de fer de bona samaritana” i a ell mateix que li anava a tancar el negoci. “No estàvem fent cap activitat il·legal, el BOE el contemplava, el policia va dir que li era igual el que posava en el BOE i que si no teníem permís de Delegació del Govern no podíem fer tal cosa”, incideix.

Javier assegura que durant la pandèmia han continuat utilitzant el restaurant com a punt de magatzematge i distribució dels aliments donats i ha denunciat “l’abús d’autoritat”, al mateix temps que demana que l’Ajuntament de València “s’adone que ha sigut un error” perquè el que han fet “és ajudar a les persones que no tenien res dins del Cabanyal”.

També explica en el vídeo Araceli, treballadora social del Centre de Salut Serradora I, que sempre ha treballat amb les associacions del barri i era “coneixedora prèvia als fets que s’anava a fer” aqueix repartiment i com es realitzaria, d’acord amb la llei, que assevera es va complir.

“Jo mateixa he derivat a moltes famílies perquè les assistiren des de Brúfol i Espai Veïnal abans i després d’aqueix moment”, afirma, i considera que “segurament l’administració no coneix bé els fets” a l’hora de sancionar aquestes accions.

Per part seua, Lorena, resident en el barri i col·laboradora de les associacions, ha denunciat “unes multes totalment injustes”, ja que se sanciona “per oferir suport mutu i solidaritat entre veïns, per oferir menjar a les persones més vulnerables” de la zona.

Després de la publicació en xarxes socials els internautes han posat en marxa una petició en Change.org perquè s’anul·le la multa davant la “injustícia” que suposa.

En Twitter, l’alcalde de València s’ha pronunciat sobre aquest fet i ha afirmat que “no té cap sentit multar a qui reparteix solidaritat”. “Sembla que la sanció va tindre lloc en els primers dies de confinament, quan les indicacions de les autoritats sanitàries estaven definint-se. Es revisaran els fets i s’actuarà conforme a la llei i a la lògica humanitària”, ha asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − cinc =