25n
25N
25N

Mobilitat Sostenible inicia la instal·lació de tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics en el Cabanyal-Canyamelar

Mobilitat Sostenible inicia la instal·lació de tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics en el Cabanyal-Canyamelar
26/06/2020 -

Aquesta setmana s’inicia l’execució del “Projecte d’Instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics integrats en l’estratègia EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà i Sostenible)” després de la seua corresponent adjudicació el mes de febrer passat a l’empresa Iberdrola. Es tracta d’un projecte cofinançat per la Unió Europea, a través dels Fons FEDER, i l’Ajuntament de València i que consisteix en el desenvolupament de tres punts de recàrrega elèctrica ràpida als carrers Eugenia Viñes, Martí Grajales i Séquia de la Cadena de la zona del Cabanyal-Canyamelar, que és on es desenvolupa el programa EDUSI a la ciutat de València.

Aquests punts de recàrrega elèctrica ràpida són d’especial utilitat per a professionals del volant que fan un ús intensiu del seu vehicle en ciutat, o vehicles de pas que necessiten una recàrrega important per a realitzar el trajecte de retorn al seu punt d’origen. Així doncs, en qüestió de mitja hora, depenent de la mena de vehicle i bateria que tinga, aquests carregadors amb 50 kW de potència, poden deixar el vehicle carregat al 80%. El model de punt de càrrega que s’instal·larà és l’Ingerev Rapid 50, un punt de recàrrega ràpida multi-estàndard, compatible amb tots els estàndards CHAdeMO, CCS i Manera 3 Tipus 2, concebut per a estacions de servici i per a donar servici a flotes d’alta rotació. Per a accedir al seu ús, les persones interessades hauran de fer-ho mitjançant una aplicació en els seus dispositius mòbils.

“Després d’emprendre el passat mandat el treball per a instal·lar i posar en marxa els primers 40 punts de recàrrega de vehicles elèctrics de la ciutat, en l’aparcament del Centre Històric-Mercat Central, continuem ara recollint els fruits d’aquell treball amb la instal·lació d’aquests tres punts que seran els tres primers de la desena llarga que en els pròxims mesos instal·larem en la superfície de la ciutat”, ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

El regidor ha valorat positivament la seua instal·lació al voltant del Cabanyal, en considerar-la una “ubicació estratègica” punt per a “els usuaris de vehicles elèctrics que necessiten una recàrrega ràpida per a completar el seu viatge una vegada visitada la ciutat”, com per a —en el cas del punt emplaçat en Martí Grajales— “els comerciants del Mercat del Cabanyal que hagen actualitzat el seu vehicle laboral per un elèctric”. En els pròxims mesos, ha afegit, “es continuaran instal·lant la resta dels planificats en altres punts estratègics de la ciutat, completant un llarg treball començat des de zero, donada la nul·la aposta pel vehicle elèctric que hi havia a València abans de l’arribada del govern de Joan Ribó”.

El contracte d’instal·lació s’ha establert per un import de 111.796,16€ més 23.477,19€ d’IVA (21%), la qual cosa resulta un total de 135.273,35€; i un termini màxim d’execució de 2 mesos, després dels quals seran necessaris uns dies per a la posada en servici i comprovació de tots els sistemes, per això mateix està previst que al mes de setembre ja siga possible el seu ús de cara al públic. Aquest contracte està cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea dins del Programa Operatiu de Creixement Sostenible del període de programació 2014-2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − sis =