"Els pròxims quatre anys han de servir per a consolidar i aprofundir en el nou model de mobilitat"

Per a València en Bici, “la seguretat dels vianants” ha de ser una prioritat en l’agenda dels qui governen

Fernando Mafe

"Els pròxims quatre anys han de servir per a consolidar i aprofundir en el nou model de mobilitat"
24/05/2019 -

Entre els anuncis dels candidats a l’alcaldia de València, la mobilitat sempre ha sigut un element clau a tractar. I és que el canvi radical que la ciutat de València ha fet en només quatre anys ha aconseguit suports, però també detractors. Sens dubte, el foment de mitjans de transport sostenibles i la renovació del transport públic han propiciat que, cada vegada, més usuaris opten per deixar de costat el vehicle privat per a desplaçar-se fent ús d’altres alternatives. Així i tot, encara hi ha qui prefereix retrocedir.

En dos anys, l’anell ciclista no solament s’ha convertit en una de les infraestructures valencianes més premiades pel canvi en matèria de mobilitat que ha propiciat a la ciutat, sinó que ha aconseguit que més de dos milions d’usuaris facen ús dels diferents carrils bici que inunden la ciutat. Un canvi de 180 graus que des de col·lectius com ‘València en Bici’ celebren.

València ha iniciat un canvi en la direcció adequada fomentant el transport públic, els espais sense trànsit i les maneres de mobilitat menys contaminants i més segurs. Ni les notícies alarmistes i sensacionalistes en alguns mitjans de comunicació, ni les actituds i discursos reaccionaris d’alguns partits polítics podran frenar eixa transformació positiva i necessària de València”, explica Fernando Mafe de ‘València en Bici’ a València Extra.

I és que partits polítics de la dreta – PP i Ciutadans – ja s’han reafirmat en la seua intenció de revertir aquells carrils bici que consideren “conflictius”, com el de l’avinguda Burjassot o el del carrer Xàtiva que, en només dues setmanes, va batre rècord d’usuaris. Uns carrils bici, demandats pels col·lectius ciclistes i usuaris de vehicles de mobilitat personal que han vist com ha augmentat, notablement, la seua seguretat.

Així, des de ‘València en Bici’ ho tenen clar: “Els pròxims quatre anys, creiem que han de servir per a consolidar i aprofundir en eixe canvi. La seguretat i comoditat dels vianants haurà de ser una prioritat en l’agenda dels qui governen, com també ho haurà de ser millorar el transport públic” perquè, asseguren, “les nostres exigències van molt més enllà dels carrils bici. Reclamem una ciutat que afavorisca cada vegada més la mobilitat activa, amb la millora de les condicions per a caminar per la ciutat”.

Aquest diumenge, la ciutadania valenciana decideix quin govern vol per als pròxims quatre anys, i el nou model de mobilitat està en joc. No obstant això, dependrà de la ciutadania si el Govern de la Nau aprova el seu primer examen de gestió o, per contra, la balança s’inclina cap a la dreta. Per a això, la mobilització serà fonamental.

Bicifestació, el 2 de juny

Després que se suspenguera la Bicifestació per la previsió de pluges, des de ‘València en Bici’ han tornat a anunciar una nova data. El 2 de juny, valencians i valencianes a favor de la mobilitat sostenible estan convocats a eixir al carrer en una marxa alegre per a celebrar que “ni la bicicleta ni els altres mitjans de mobilitat activa són el problema, sinó que són part de la solució per a una ciutat millor, més saludable, segura, sostenible, inclusiva i lliure”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 15 =

sagunt a escena 2019
turismo salou