caixa popular

Nou països competiran en La Mostra Viva del Mediterrani 2017

El film valencià “El collar de sal”, de Vicente Pérez Herrero, entre les seleccionades

Nou països competiran en La Mostra Viva del Mediterrani 2017
15/09/2017 -

Nou països a través de deu llargmetratges competiran pel Premi Pont del Mediterrani en la Secció Oficial de Mostra Visca del Mediterrani que, per primera vegada en les seues cinc noves edicions, torna a ser competitiva. Mostra Viva se celebrarà del 5 al 15 d’octubre a València. Les projeccions de la Secció Oficial es realitzaran en Aragó cinema de València.

Algèria, Palestina, Israel, Espanya (València), França, Croàcia, Portugal, Romania i Kurdistan estaran representats en el festival amb deu llargmetratges seleccionats pel comité de Mostra Viva del Mediterani entre els més de cent títols presentats a la preselecció.

La gran majoria de les pel·lícules seleccionades són estrena absoluta a Espanya i aspiren als 4.000 euros amb els quals està dotat el Premi a la Millor Pel·lícula. Totes elles mostren la diversitat i embranzida de les cultures de procedència i sobretot la important transformació visual i lingüística del cinema en els països de la conca del Mediterrani. Amb el retorn de la secció competitiva Mostra Viva torna a convertir-se en un festival de referència no solament en el seu àmbit geogràfic sinó també en el dels festivals cinematogràfics de tot el món.

A més, en la categoria de curts, també a concurs, optaran quinze cintes de les més de 300 presentades. El premi en aquesta categoria està dotat amb 1.000 euros. Mostra Viva també tindrà un premi sense dotació econòmica a la millor pel·lícula dirigida per una dona i que atorga l’associació Dones en Art.

La Secció Oficial oferirà una profunda mirada social al cinema del Mediterrani i als conflictes actuals dels països participants així com a la seua pròpia realitat ètnica, política i cultural.

El jurat estarà presidit per Lucien Castela, professor Emèrit de Cinema de la Universitat de Provence i impulsor de la primera edició de la Mostra de Cinema del Mediterrani durant la seua etapa com a Agregat Cultural de l’Ambaixada de França a Espanya. Castela rebrà un homenatge durant el certamen. El jurat estarà integrat, a més, per crítics i cineastes com la realitzadora libanesa Eliane Rahed, la directora de Castelló Lucía Alemany, el crític marroquí Mohamed Abid i la narradora algeriana Djamila Sandouk.

Entre les pel·lícules a concurs figuren l’últim film del director Michael Haneke, “Happy End”, protagonitzat per Isabel Huppert i Jean Louis Trintignant i presentada en l’últim Festival de Cannes. La pel·lícula s’estrenarà a Espanya de forma comercial el pròxim any. Haneke posseeix dos Palmells d’Or i un Oscar.

Així mateix, també figura entre les cintes seleccionades l’última pel·lícula de la cineasta i llegenda de la Nouvelle Vague Agnés Varda, o la primera pel·lícula del realitzador palestí Mohamed Jabaly, de 23 anys, que aborda la seua experiència durant els bombardejos de Gaza. Varda rebrà el pròxim Oscar honorífic i a la fi de setembre el Premi Donostia del Festival de Sant Sebastià en reconeixement a la seua trajectòria. “Visages, Villages”, de la directora belga de 89 anys, ofereix una mirada viatgera per França en el qual s’interrelacionen vivències i records. La projecció de “Fragments de Rêves” de Bahïa Bencheikh el Fegoun significarà a més l’estrena mundial d’aquest llargmetratge de producció algeriana.

El cinema valencià estarà representat per la pel·lícula “El collar de Sal” de Vicente Pérez Herrero una cinta rodada entre València i Alacant i protagonitzada per Miguel Molina, Paula Gálvez i Alba Ferrara. En ella s’aborden els records d’una de les seues protagonistes.

PEL·LÍCULES A CONCURS: SINOPSI

SELECCIÓ

AMBULANCE“. Mohamed Jabaly

Una crua mirada a les famílies oblidades de Gaza que han d’enfrontar-se a la mort. Durant 51 dies les seues vides s’esfondren i amb angoixa són obligats a abandonar les seues llars. Un documental rodat en primera persona quan el director comptava amb només 23 anys.
http://www.ambulancegazafilm.com

CÂINI“. Bogdan Mirica

Pel·lícula romanesa que transcorre en una terra desèrtica enmig del no-res i una història de màfies ocultes amb ressonàncies del western clàssic amb gran quantitat de violència continguda. Pel·lícula presentada a Cannes, Rotterdam, Sarajevo i altres festivals rellevants europeus.
http://www.imdb.com/title/tt5088794

“EL COLLAR DE SAL”. Vicente Pérez Herrero

Narració de tall poètic que aborda els records fragmentats de la infància d’Inés —sensacions incertes i desordenades— que ha d’afrontar per l’abandó dels seus pares.
http://www.imdb.com/title/tt4587318

“HAPPY END”. Michael Haneke

El guanyador de dues Palmeres d’Or a Cannes i un Oscar presenta una història entorn d’una família burgesa que té una gran empresa a Calais, i viu ignorant la problemàtica dels refugiats en eixa ciutat.

http://www.imdb.com/title/tt5304464

“HOUSE WITHOUT ROOF”. Soleen Yusef

Pel·lícula kurda, amb una gran càrrega simbòlica en la qual tres germans kurds que resideixen a Alemanya han de viatjar al seu país d’origen per a enterrar a la seua mare.
http://www.imdb.com/title/tt5304464

“ONCE THERE WAS A GIRL”. Natalie Kaplan

Subtil pel·lícula entorn de les pors i inseguretats d’una dona en un món en el qual sembla que no encaixa del tot.
http://www.imdb.com/title/tt5594412

“PORTO”. Gabe Klinger

Apassionat drama que recorda als clàssics del cinema independent americà i francés protagonitzat per Lucie Lucas i Anton Yelchin, conegut per la seua interpretació en la saga de “Star Trek” i que va suposar la seua última pel·lícula com a protagonista abans de la seua mort prematura al cap de 27 anys.
http://www.imdb.com/title/tt4446472

“QUIT STARING AT MY PLATE”. Hana Jusic

En la Croàcia actual, se’ns presenta la vida de Marijana que té un treball precari i en el seu àmbit familiar està completament anul·lada com a persona i dona, encara que en un moment donat ha d’assumir el rol principal de la família.

http://www.imdb.com/title/tt5791884

“FRAGMENTS DE RÊVES“. Bahïa Bencheikh el Fegoun
Estrena mundial d’aquest documental algerià que tracta sobre els diferents focus de revolució del país sorgits després de la primavera àrab i com han sigut sistemàticament reprimits pel govern.

“VISAGES, VILLAGES”. Agnés Varda i JR

La passió per les imatges fusiona dues generacions i dues forma de veure el món. La cineasta Agnes Vardà, de 89 anys, els inicis dels quals es remunten a la Nouvelle Vague i el fotògraf JR s’uneixen en un viatge per França per a plasmar els rostres del camí i narrar vivències íntimes i experiències personals.
http://www.imdb.com/title/tt5598102


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris