25n
25N
25N

Mostra Viva exhibeix el treball de 18 il·lustradores del Mediterrani

Mostra Viva exhibeix el treball de 18 il·lustradores del Mediterrani
03/10/2019 -

Mostra Viva del Mediterrani inaugura aquest dissabte a la vesprada en l’Octubre CCC, l’exposició “La mar d’Il·lustrades”, comissariada en tàndem pel dissenyador Tomás Gorria i per Cristina Chumillas, historiadora de l’art. La mostra ofereix un recorregut per les obres de 18 joves dones artistes en representació de d’altres països de la conca mediterrània.

L’exhibició, realitzada amb l’ajuda de la Fundació d’Assemblea de Ciutats del Mediterrani (FACM), és el fruit de la cerca i selecció de diferents dissenyadores, il·lustradores i artistes visuals de la ribera mediterrània, donant com a resultat un conjunt de treballs en forma de portafolis que reflecteix les diferents maneres de concebre el missatge gràfic des del punt de vista femení i la seua contextualització amb l’entorn creatiu.

Segons Gorria, “aquesta és una exposició multidisciplinària que pretén ajudar a visibilitzar el paper de la dona en el món de la il·lustració i les arts visuals a través d’una selecció de perfils i treballs que evidencien el potencial de les noves generacions de creadores mediterrànies. Totes elles atresoren un gran talent i ofereixen el seu personal punt de vista entorn de la il·lustració així com la seua manera d’interpretar el món que els envolta”.

A la inauguració està previst que assistisquen algunes de les artistes participants entre les quals es troba Aitana Carrasco, autora del cartell específic de l’exposició, a més, participaran en un debatre posterior. L’exposició sorprendrà el visitant pel seu eclecticisme i efectivitat visual però també pels seus punts comuns malgrat pertànyer les creadores a cultures diferents. El relat dels seus treballs aborda tant aspectes socials autòctons com afinitat d’idees.

La mirada de Sandra Figuerola

La dissenyadora valenciana Sandra Figuerola, autora del cartell oficial de la 7a edició de Mostra Viva del Mediterrani, oferirà també des de demà en l’Octubre CCC una exposició amb alguns dels projectes més rellevants de la seua extensa trajectòria professional, des dels seus anys en el mític estudi La Nau, fins als seus últims treballs.

L’objectiu de l’exposició és, en paraules de la pròpia Figuerola, oferir una panoràmica de la seua carrera i al mateix temps mostrar “que totes les propostes conserven la seua frescor i continuen sent contemporànies malgrat el pas del temps”.

A més de la seua obra gràfica, editada durant dècades de creació, també hi haurà un apartat que oferirà un breu repàs a l’extensa col·lecció de catifes dissenyades per l’artista a través d’instantànies. En la mostra també s’inclouen dues versions del cartell de Mostra Visca inspirat en les muses gregues.

Tant “La mar d’Il·lustrades” com la retrospectiva de Sandra Figuerola estaran obertes al públic fins al dissabte 2 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =