La 33 Mostra de València-Cinema del Mediterrani torna per a demostrar que "el cinema mediterrani val la pena"

Del 18 al 28, La Filmoteca, Cinemes Babel i el Palau de la Música congregaran centenars d’espectadors i professionals del cinema amb pel·lícules internacionals i de diversa temàtica

La 33 Mostra de València-Cinema del Mediterrani torna per a demostrar que "el cinema mediterrani val la pena"
05/10/2018 -

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani torna amb un objectiu molt clar: demostrar que el cinema del mediterrani val la pena. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora de Cultura de l’ajuntament, Glòria Tello, juntament amb la gerent del festival, Rosa Roig, i el director de programació, Eduardo Guillot, els qui destaquen la “gran qualitat” d’aquesta edició número 33. Amb desenes de pel·lícules de diversa temàtica, la Filmoteca i Cinemes Babel acolliran les projeccions del 18 al 28 d’octubre.

La diversitat cultural serà el nexe comú en les onze pel·lícules que conformaran el cicle de competició, la Secció Oficial, amb 12 països representats, Espanya, França, Itàlia, el Marroc, Tunísia, Grècia, Líban, Egipte, Turquia, Kosovo, Albània i Algèria. Espanya, així, participarà a través de l’alacantina “Fishbone” d’Adán Aliaga contra “Paper Flags” i “L’Enkas” (França), “Apatride” (el Marroc, Qatar i França), “El Jaida” i “Wishpering Sands” (Tunísia), “The Pigeon” (Turquia), “Heaven without people” (Líban), “Secret Ingredient” (Macedònia i Grècia) i “Nome di Donna” (Itàlia).

Aquestes onze pel·lícules s’estrenaran per primera vegada a Espanya i, tal com han confirmat Roig i Guillot, seran jutjades per un equip “triat per la representativitat en els diversos eixos de la indústria cinematogràfica i per la seua trajectòria en diferents festivals”. Presidit per la productora, directora i actriu libanesa Rana Salem, estarà compost per l’actriu francesa Sabrina Seyvecou, el periodista italià i crític de cinema Marco Lombardi, la directora i productora tunicina Khedija Lemkecher i per la sonidista espanyola Amanda la Vilavella.

Respecte a la Secció Informativa, estarà formada per “Un dia més amb vida”, “Cafarnaúm”, “Amerika Squares”, “Mon tissu préféré”, “L’equilibrio”, “Comme des garçons”, “The marriage”, “Until the end of time”, “Sad Hill Unearthed” i “La noche de 12 años”. En total, deu propostes que s’estrenen per primera vegada a la Comunitat Valenciana i a Espanya, com és el cas de “Comme des garçons” i “Amerika Squares” i que en paraules de la gerent “conformen una programació àmplia, atractiva i diversa quant a països i temàtiques abordades”. A més, el director de programació ha expressat que els “agradaria que sempre anaren estrenes però totes valen la pena i és important oferir l’oportunitat de conéixer-les”.

A més de la Secció Oficial i la Informativa, el públic podrà gaudir d’altres activitats, com un cicle sobre cinema negre francés, un altre sobre el nou cinema palestí i un concert de bandes sonores de la Banda Municipal el 21 d’octubre, “amb l’objectiu d’establir sinergies”, ha destacat Tello. Així mateix, en aquesta 33 edició es retrà homenatge a Efthimis Filippou, Josep Anton Pérez Giner i Carlos Santos en diferents conferències i l’actor Antonio de la Torre acudirà com convidat.

D’altra banda, la regidora de cultura ha anunciat que, com a novetat, enguany la Mostra de València-Cinema del Mediterrani arribarà als instituts. En concret, durant la setmana del festival es projectaran les produccions cinematogràfiques en catorze instituts amb un total de 700 alumnes. L’objectiu, afig, és “que el festival genere nivell i arribe als joves per a garantir el seu futur. Cal demostrar que el cinema valencià val la pena”.

Un altre dels aspectes més destacats ha sigut la representació femenina, que aconsegueix el 40% en les seccions oficial i informativa i quasi acapara el jurat. Tant Rosa Roig com Guillermo Guillot coincideixen que “la presència de la dona és cada vegada més important en el món cinematogràfic i en altres esferes i açò es reflecteix en la producció del cinema del Mediterrani”.

“Amb la 33 edició de la Mostra Viva-Cinema del Mediterrani, València pretén convertir-se en capital cultural del Mediterrani i ser un referent fora de les fronteres”, ha afirmat Tello, mentre que l’organització ha informat que vol que la indústria tinga un buit l’any que ve i establir llaços amb altres festivals, “com ja s’ha fet enguany”. La regidora també ha explicat que és un projecte que vol pujar el nivell i que es treballa a aconseguir un espai propi per a la seua celebració.

L’equip ha volgut animar a tothom a viure de primera mà la màgia de la gran pantalla mediterrània amb entrades generals a 2,50 euros, bons de deu entrades per vint euros i entrades reduïdes a 1,50 euros per a jubilats, estudiants, persones amb diversitat funcional i aturats. “El més important per a nosaltres és que els valencians i valencianes sàpien que tenim un festival de cinema, que la Mostra ha tornat”, ha dit Tello.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − set =

sagunt a escena 2019
turismo salou