caixa popular

Montón: 'La Ribera mantindrà tota la cartera de serveis, les prestacions i tota la plantilla; la normalitat serà la pauta en la reversió'

Montón: 'La Ribera mantindrà tota la cartera de serveis, les prestacions i tota la plantilla; la normalitat serà la pauta en la reversió'
06/04/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat que al final del contracte de l’empresa concessionària de la gestió sanitària en el departament de la Ribera, a partir de l’1 d’abril de 2018, la Generalitat gestionarà de forma directa el departament de salut.

La reversió “es farà amb totes les garanties i amb la vista posada sempre en els pacients, a garantir la millor atenció als 250.000 habitants de la Ribera”, ha dit Montón.

La consellera ha indicat que “es mantindrà la cartera de serveis de l’hospital en la seua integritat”. També ha apuntat que els treballadors i treballadores del departament “mantindran els seus llocs de treball al final del contracte i seguiran realitzant les seues tasques assistencials amb total normalitat”. Per açò, “la normalitat serà la pauta l’1 d’abril de 2018”, ha assegurat Montón..

Respecte al futur escenari assistencial i laboral del departament, Montón ha traslladat que una vegada finalitzat el contracte amb l’empresa Ribera Salut UTE II, l’actual concessionària de la gestió sanitària del departament de la Ribera, el servei públic sanitari passarà a dependre de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ho gestionarà de forma pública i directa.

En aquest moment, seran aplicable les normes laborals sobre successió d’empreses i, tal com estableix l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors, la conselleria quedarà subrogada en els drets i obligacions laborals dels treballadors i treballadores del departament.

D’aquesta forma, “el personal laboral contractat per l’empresa concessionària mantindrà les condicions actuals i la forma avalada per les consultes tècniques que hem realitzat al llarg dels últims mesos i que millor s’adapta a aquestes condicions és la figura de treballadors indefinits no fixos”, ha assenyalat Montón..

Aquests treballadors podran romandre de forma indefinida en els seus llocs de treball amb les mateixes condicions laborals prèvies.

Estatutaris i laborals que originàriament van ser estatutaris

El personal estrictament laboral és el majoritari, però en el departament hi ha professionals amb altres condicions: personal estatutari i personal laboral que originàriament va ser estatutari.

En el cas dels estatutaris no hi haurà cap canvi i mantindran la seua situació, tant la categoria com la plaça.

Pel que fa als laborals que van ser estatutaris, tindran l’opció de triar entre assumir les condicions de la resta de laborals i passar a la condició de laboral indefinit no fix; o sol·licitar el reingrés a la seua condició d’estatutari.

En el nou escenari que s’obri a partir de l’1 d’abril de 2018 les places de nova creació així com les que queden vacants (ja siga per baixes, jubilació o qualsevol altre motiu) es cobriran de forma immediata per la borsa de treball del departament que ja s’ha creat i de forma definitiva a través de les ofertes d’ocupació pública que es vagen convocant progressivament.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 6 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018