25n
25N
25N

Montón: "El Comité de Bioètica de la Comunitat quedarà formalment constituït el pròxim 23 de novembre"

Montón: "El Comité de Bioètica de la Comunitat quedarà formalment constituït el pròxim 23 de novembre"
14/11/2016 -

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha inaugurat avui la Jornada de Bioètica “Conflictes ètics en la relació assistencial al final de vida: perspectives legislatives i personals”. La trobada que ha reunit a més de 200 professionals s’ha organitzat per a commemorar el XXV aniversari del Comité de Bioètica del Departament Clínic-Malvarrosa.

Tal com ha explicat Montón “cal reconéixer la important labor que realitzen aquests comités formats per equips multidisciplinaris que assessoren i cerquen punts d’acord en els conflictes que es plantegen en la pràctica clínica diària”.

La consellera ha explicat que el pròxim 23 de novembre quedarà constituït el Comité de Bioètica de la Comunitat, després que el passat octubre es va aprovar en el Ple del Consell el nou Decret pel qual es crea i regula aquest òrgan autonòmic així com la creació dels comités de Bioètica Assistencial dels departaments de salut de la Generalitat. Es tracta d’un decret unificador de la normativa precedent. “Difícilment podrem considerar que una vida és digna si no podem morir amb dignitat. Morir sense dolor, en la intimitat, respecte als valors i a la dignitat són drets personals que l’Administració ha de garantir. Per açò la Conselleria està treballant en l’elaboració de l’avantprojecte de Llei de final de la vida. Un marc legal que abordarà de forma integral les cures al final de la vida i que per això el Comité de Bioètica de la Comunitat serà una peça clau” ha afegit.

XXV aniversari de la Bioètica en el Departament Clínic-Malvarrosa

En 1991 es va constituir la Comissió Ètica en l’Hospital Clínic, l’antecedent de l’actual Comité de Bioètica Assistencial (CBA). Aquesta mateixa comissió va aprovar en 1992 el Codi Ètic de l’Hospital Clínic de València i en 1996, al costat de la Reial Acadèmia de Medicina es va celebrar la primera jornada de Bioètica. En el 1999 es va revisar el fonament d’aquesta comissió que va passar a cridar-se Comité de Bioètica i ja en 2004 es va acreditar com a Comité de Bioètica Assistencial segons a la normativa vigent del moment.

El Comité de Bioètica del Departament de Salut Clínic-Malvarrosa és un òrgan assessor i consultiu de caràcter multidisciplinari que es reuneix de forma ordinària una vegada al mes i de forma extraordinària cada vegada que existeix una consulta urgent. El CBA estudia, reflexiona i delibera sobre els conflictes ètics que puguen plantejar tan professionals en la pràctica clínica, com a pacients i familiars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 12 =