25n
25N
25N

Montón anuncia una inversió de 1.728.000 euros per a l'ampliació del centre de salut la Vall d'Uixó I

Montón anuncia una inversió de 1.728.000 euros per a l'ampliació del centre de salut la Vall d'Uixó I
21/11/2016 -

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat una inversió total d’1.727.766 euros per a l’ampliació del Centre de Salut la Vall d’Uixó (també conegut com a ‘Serra de Espadán‘), que guanyarà 1.365 metres quadrats una vegada finalitzades les obres.

Montón ha mantingut una reunió a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó amb l’alcaldessa del municipi, Tania Baños, i amb membres del seu equip de govern. A la reunió han assistit també la directora territorial de Sanitat a Castelló, Azucena Martí, i el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira.

Després de la reunió en el consistori s’han traslladat al Centre de Salut, on la consellera ha mantingut una trobada amb els mitjans de comunicació per explicar-los el projecte d’ampliació i millora del centre, que s’emmarca dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La consellera ha explicat que el projecte d’ampliació del centre, incloses les demolicions, es realitzarà en dues fases. En una primera fase es procedirà a la demolició de l’edifici del Centre d’Informació i Atenció de la Seguretat Social (CAISS) per edificar un nou bloc de dues plantes i 678 metres quadrats de superfície, que albergarà les Urgències (amb previsió d’aparcament d’ambulàncies) i l’àrea de Rehabilitació (que inclourà gimnàs, consulta de Fisioterapeuta i possibilitat d’accés en montacamilles).

La segona fase de les obres contempla la demolició de part de l’actual Centre de Salut per aixecar simultàniament els blocs 2 i 3, que tindran una superfície total de 687 metres quadrats.

El bloc 2 albergarà 5 consultes (3 de Medicina General i 2 d’Infermeria) en la seva planta baixa, i en la primera planta estarà l’àrea de Maternitat (inclourà Gimnàs i Consulta de Matrona).

La planta baixa del bloc 3 tindrà 5 consultes (4 de Pediatria i una d’Infermeria) i en la primera planta albergarà 4 consultes d’Especialitats: dos d’Especialista i dos d’Infermeria.

El termini previst per a l’execució de les obres de cada fase és de 12 mesos, sense explicar el temps de trasllat de personal i equipament de l’el que significa que en el termini d’una mica més de dos anys haurà conclòs l’ampliació.

Per anualitats, per a l’exercici 2017 hi ha prevista una inversió de 363.000 euros, per 2018 altres 544.000 euros i la resta en 2019. Aquestes partides es destinaran a la demolició de l’edifici del CAISS i l’edificació del bloc de 678 metres quadrats que albergarà les àrees d’Urgències i Rehabilitació, així com als trasllats, la demolició de les actuals àrees d’Urgències i Rehabilitació i l’edificació annexa de 687 metres quadrats.

El centre de salut de la Vall d’Uixó I té assignada una població de 25.165 habitants, el 84% dels quals té més de 14 anys. L’edifici, que data de finals dels anys 70, va ser sotmés a una important remodelació l’any 1989 i una altra menor en 2007, però totes les actuacions es van dur a terme sense augment de metres quadrats. Ara, gràcies a aquesta millora, el centre guanyarà més de 1.300 metres quadrats, per prestar una millor assistència sanitària als pacients assignats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + quatre =