25n
25N
25N

Montiel renuncia a formar part de la candidatura de Podem

Arxiu E.P

Montiel renuncia a formar part de la candidatura de Podem
21/02/2019 -

L’ex secretari general de Podem en la Comunitat Valenciana i actual diputat d’aquesta formació en Les Corts, Antonio Montiel, ha anunciat la seua decisió de renunciar a formar part de la llista electoral per als pròxims comicis autonòmics del 26 de maig, encara que ha puntualitzat que aguantarà fins a final de legislatura i no abandonarà ara com ara la formació, sinó que serà “un inscrit més”.

Montiel, que ja ha comunicat la seua resolució a l’actual líder del partit en la Comunitat, Antoni Estañ, al candidat a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau i resta de companys del grup, assegura que es deu a les decisions, el “personalisme, els conflictes d’egos i les famílies” que hi ha en l’organització on “s’ha perdut el respecte”. “Ni els temps ni Podemos són els d’abans i crec que és urgent tornar a una política de base i no d’aparells ni de famílies”, ha remarcat.

Així ho ha anunciat Montiel en atenció als mitjans de comunicació enfront de les portes de les Corts, on ha agraït la confiança en Podem per al canvi en la Comunitat i ha ressaltat el compromís demostrat amb l’organització i el seu treball amb “humilitat” i ha avançat que el seu “futur immediat” passa per demanar el reingrés en l’administració i tornar a l’activisme social. “Després ja veurem. Cal prendre’s un temps”, ha assenyalat.

Per a Montiel, un dels principals problemes que afronta l’organització és que s’han “perdut el respecte”. “Els companys ens hem perdut el respecte, l’estat permanent de conflicte intern i de competència on es preval més l’intentar imposar-se a uns altres en lloc del treball cooperatiu dins de la pluralitat ha fet que ens perdem el respecte i això és molt dolent en una organització perquè és el principi de perdre el respecte a la gent a la qual ens devem”, ha afirmat.

Al seu judici, “ha sigut trist la conversió de Podemos a poc a poc en un partit tradicional” i ha considerat que “la radicalitat democràtica” que predicaven “no s’ha aplicat a la interna”. “Cada vegada ens assemblem més a un tipus d’organització que no era la que nosaltres volíem representar. Tornem a ser una avantguarda esquerrana al vell estil en el qual hem perdut la connexió amb els col·lectius socials i ara mirem als moviments socials des de fora com a dirigents i no com a participants”, ha subratllat.

La seua decepció obeeix al fet que Podem “no ha estat a l’altura” i té “molta responsabilitat en el que ara s’està vivint”. “Hem perdut una gran ocasió de fer un projecte nou, encara que encara som a temps, però no passa per mantindre una estratègia de lluita interna i conflicte permanent, sinó que crec la gent es mereix més que assistir a conflicte d’egos, personalismes i famílies”, ha assenyalat.

En aquest sentit, considera que ni el partit a nivell nacional ni autonòmic estan “exempts de responsabilitats”, sinó que tots han contribuït a aquesta situació, encara que ha puntualitzat que qui està en la direcció “sempre contribueix més”.

Preguntat per si es planteja dur a terme algun projecte com el d’Íñigo Errejón en la Comunitat de Madrid, ha afirmat que l’anàlisi que aquest va fer de buscar per a Madrid una candidatura com la de Manuela Carmena era “bona”, no tant així la forma en com ho va plantejar perquè “l’organització no es mereixia que les coses es plantejaren així”. Tampoc creu que la reacció del líder de Podemos, Pablo Iglesias, haja sigut “l’adequada” perquè va ser “precipitada i en calenta” i “no ha sigut compartida en un debat previ”.

“CANSAT DELS PERSONALISMES”

“Comence a estar cansat dels personalismes d’uns i d’uns altres. Això no era per al que veníem. No podem estar tot el dia parlant de nosaltres mateixos en clau Errejón o Iglesias. La gent es mereixia una altra cosa”, ha considerat.

No obstant això, ha admés que no es penedeix de “res” i “tornaria a fer el pas d’incorporar-se a un projecte com Podem” perquè creu que “valia la pena”. No obstant això, sí que ha postil·lat que “tal vegada” la seua decisió de deixar la secretària general de Podem “la pensaria hui d’una altra manera”. “Tampoc em penedisc perquè crec que en aquest moment creia que estava fent un pas per a construir una unitat que respectara la pluralitat”, ha agregat.

Montiel ha afirmat que no participarà en la campanya electoral i ha admés que “no és optimista” respecte als resultats electorals de Podemos per l’aparell, però com a “humanista” creu que “encara hi ha possibilitats de fer un canvi” que “tem” perquè considera que arribarà “després de la derrota”.

En qualsevol cas, ha fet una crida a la mobilització del votant d’esquerres que no ha de ser “tant amb la samarreta del teu equip”, sinó per a “construir una majoria social progressista”. “No podem deixar escapar cap vot i això no vol dir que necessàriament calga votar a Podemos. No podem permetre’ns la desmobilització. No evangelitzaré a ningú amb la meua veritat, sinó en la idea que hem de moure’ns perquè queda molt per construir i perdre”, ha assenyalat per a incidir en la importància de la “unitat de l’esquerra”.

D’aquesta manera s’ha mostrat a favor d’una ‘entesa’ valenciana al Senat com a forma de “trencar barreres entre partits polítics i demostrar hi ha voluntat de mantindre el projecte del Botànic. “Hi ha nous espais que s’estan creant com a plataformes socials en les quals espere participar, però no en cap partit polític encara que de moment continue sent de Podem i intentaré continuar sent-ho tot el temps que Podem puga aspirar a ser el projecte en el qual pensem en 2014”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

caixaontinyent
Informacion coronavirus