25n
25N
25N

El monestir de Sant Vicent de la Roqueta reservarà part de la planta baixa a recepció del pelegrinatge, multiús i interpretació de la història de l'edifici

El monestir de Sant Vicent de la Roqueta reservarà part de la planta baixa a recepció del pelegrinatge, multiús i interpretació de la història de l'edifici
22/01/2021 -

L’alcalde, Joan Ribó, ha anunciat que, una volta finalitzades les excavacions arqueològiques en el monestir de Sant Vicent de la Roqueta, l’Ajuntament té previst reservar un espai en la planta baixa per a la recepció de pelegrinatge, multiús i lloc també d’interpretació de la història de l’edifici, on s’inclouran les troballes arqueològiques. El primer edil ha assenyalat que s’atén així una petició de l’Associació València Cultural–Via Augusta i Camino de Sant Vicent Màrtir. El consistori estudia en aquests moments quin ús es donarà a la primera i segona planta i en breu començarà les obres de reurbanització del carrer de Sant Vicent, en la part capdavantera de l’edifici, per millorar l’accessibilitat.

Segons ha explicat Joan Ribó, “una vegada acabades les excavacions arqueològiques en el monestir de la Roqueta, passem a analitzar l’ús que es farà d’aquest edifici ja estabilitzat a nivell arquitectònic”. Així, en la planta baixa s’ha acordat reservar un espai suficient per a la recepció del pelegrinatge, multiús i lloc també per a la interpretació de la història del mateix edifici, on s’inclouran les troballes arqueològiques, atenent així una petició de l’entitat vicentina.

Pel que fa a les plantes primera i segona, “en aquest moment els servicis tècnics estan fent l’encaix del programa i en breu podrem compartir-ho amb la ciutadania i avançar l’abans possible en l’execució de les obres d’adequació i instal·lacions”. “En tot cas”, ha remarcat l’alcalde, “serà un espai obert i dinàmic. Sens dubte, un referent del nostre passat, present i futur”.

El primer edil també ha avançat que en breu començaran les obres de reurbanització del carrer de Sant Vicent, just en la part capdavantera de l’edifici, per tal de “millorar la seua accessibilitat i la recepció de qui l’habite o visite”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 5 =