25n
25N
25N

Mollà enviarà una carta oficial per a demanar la nova DIA del port: "És bo que ens quedem molt més tranquils"

Mollà enviarà una carta oficial per a demanar la nova DIA del port: "És bo que ens quedem molt més tranquils"
01/08/2019 -

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que enviarà una carta oficial a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè hi haja una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de l’ampliació del port de València. “Crec que és bo que tots ens quedem molt més tranquils per si aquest projecte és positiu o no, o si té afeccions ambientals que poden ser irreversibles i no podem tolerar”, ha subratllat.

Així s’ha pronunciat aquest dijous la consellera en ser preguntada pels mitjans de comunicació, després que aquest dimecres el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio assenyalara que Mollà “ha llançat la pilota a l’aler del Ministeri verbalment, però si vol que hi haja una nova DIA haurà de demanar-la, cosa que no s’ha fet fins ara”.

En aquest context, la consellera ha explicat que va escriure una carta a la ministra Ribera en la qual es presentava, li demanava una reunió i comentava problemes que li “ocupen i preocupen” i va incidir que estava “preocupada” pel projecte d’ampliació del port.

“Fulgencio va dir que enviara una carta oficialment i en concret, no tinc problema i s’enviarà una carta específica per a aquest tema. Més val que sobre que no que falte”, ha recalcat.

Així mateix, la consellera s’ha mostrat “convençuda” que la ministra, que és “qui d’ofici té les competències per a fer la nova DIA”, el govern d’Espanya en general i els promotors del projecte o l’Autoritat Portuària de València (APV) “no han de tindre cap problema a obtindre una declaració d’impacte ambiental positiva, perquè no tinga cap problema aquest projecte”.

“Com això no passa si no s’avalua, crec que és bo que tots ens quedem molt més tranquils per si aquest projecte és positiu o no, o si té afeccions ambientals que poden ser irreversibles i no podem tolerar”, ha sostingut Mollà.

Preguntada per si espera rebre una resposta ràpida, la consellera ha assenyalat que creu que sí, encara que ha puntualitzat que la situació del Govern d’Espanya és “una mica delicada”. “Entenc que la ministra tindrà voluntat de reunir-se amb mi, perquè també és la seua obligació com a representant públic atendre una consellera del govern valencià que comparteix les seues competències”, ha apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =

museo etnologia
ficcions 2019-2020