caixa popular

Mollà: "l'alcalde d'Oriola té ara un estat d'amnèsia sobre els 6 anys que va cobrar sense anar a treballar"

Mollà: "l'alcalde d'Oriola té ara un estat d'amnèsia sobre els 6 anys que va cobrar sense anar a treballar"
05/07/2018 -

Per a la diputada de Compromís “l’alcalde d’Oriola té ara un estat d’amnèsia sobre aqueix període, però li dóna temps a donar argumentacions escandaloses com comparar la seua situació amb la dels assessors dels grups polítics, una justificació que li deixa molt mal perquè posa més dubtes per qui estava treballant en aqueix període, per al Partit Popular?”.

La portaveu adjunta de  Compromís en Les Corts, Mireia Mollà, ha portat aquest dimecres al parlament valencià la polèmica pel presumpte treball de l’alcalde popular d’Oriola, Emilio Bascuñana, en la direcció territorial de Sanitat d’Alacant.

Mollà ha realitzat una pregunta a la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a recaptar la informació que disposa l’administració sobre el fet que Bascuñana “estiguera cobrant durant sis anys sense tenir un lloc a on acudir en la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat a Alacant”.

Segons ha explicat Mollà “eldiario.es, mitjà de comunicació que ha destapat aquest cas, va revelar que entre l’1 de novembre del 2007 i el 7 de gener de 2014 Bascuñana va estar en una adscripció funcional en la Direcció territorial de Sanitat a Alacant després de deixar la seua consulta en el centre de salut Álvarez de la Riva d’Oriola, sense que conste cap activitat ni la seua presència física la Direcció territorial. Així Bascuñana cobrava com a metge de família, és a dir 3.900€ bruts al mes, que en 14 pagues suposava 55.000€ a l’any, és a dir més de 330.000€ en aqueix període, mentre se suposava que treballava en la Direcció territorial”.

“Les explicacions que ha donat l’alcalde d’Oriola davant aquesta informació és que té mala memòria i no recorda si va demanar vacances, baixes o lliurances perquè ell tenia un sistema d’assessorament particular”. Per a Mollà “açò recorda al màster fals de Cifuentes o el de Pablo Casado, com és possible que es tinga sis anys sense conéixer-se l’activitat de Bascuñana perquè el tenia un sistema d’assessorament particular? A més Bascuñana cobrava complements que no li corresponien com són les guàrdies, que era impossible que fera per la seua adscripció a la Direcció territorial”.

Segons Mollà “després d’acreditar-se tot el que coneixem sobre aquest cas Emilio Bascuñana ha d’abandonar ja l’alcaldia d’Oriola i no esperar al fet que el PP ho deixe caure de cara a les eleccions de 2019”.

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat a continuació en el ple de les Corts que el seu departament no ha trobat cap document descriptiu de les funcions suposadament encomanades, ni l’objecte, ni el contingut, ni la missió del treball de Bascuñana en la Direcció territorial d’Alacant. Així mateix tampoc hi ha constància entre els funcionaris que allí treballen que Emilio Bascuñana fera acte de presència física en aquelles dependències on tampoc consta que tinguera despatx.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 2 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018