25n
25N
25N

Mites sobre el café: aliat o enemic?

Mites sobre el café: aliat o enemic?
03/11/2017 -

Hi ha persones que necessiten prendre-se’n un al matí, altres que se’l prenen després de cada àpat. Sol, tallat, amb llet, americà, amb gel, descafeïnat… El café, però, ha estat considerat durant moltes dècades com una beguda de mala fama per ser un estimulant associat a la pujada de la pressió arterial. Tot i això, són molt nombrosos els estudis que s’han realitzat al voltant del café per comprovar realment si es tracta d’una beguda perillosa per la nostra salut o si, per contra, el seu consum ens aporta diversitat de beneficis.

Una tassa de café aporta un 27% de proteïnes, un 71% de carbohidrats i un 2% de grasses. A més, aporta calci, fòsfor, magnesi i, sobretot, potassi al nostre organisme. D’altra banda, cal sumar-li l’alt contingut de vitamina B i les poques calories que conté.

Entre els beneficis del café, es troba que és un estimulant del sistema nerviós central i que resulta una beguda molt diürètica. A més, el seu alt contingut en metionina fa que siga beneficiós el seu consum en casos d’infecció d’orina. El café també afavoreix la digestió i, gràcies a la tiamina, té propietats analgèsiques. D’altra banda, pot ajudar a mantenir el rendiment físic dels esportistes, protegeix el fetge i manté el control de la glucèmia.

Per contra, el café no és recomanable per a persones amb hipertensió, ja que és un aliment que augmenta la pressió arterial, ni per a persones amb insuficiència renal, pel seu poder diürètic. Un consum excessiu de café pot provocar ansietat i nervis, així com reduir el moviment de les Trompes de Fal·lopi, cosa que influeix en la producció d’òvuls. Estudis recents apunten que un consum superior a quatre tasses diàries de café podria tenir relació amb l’elevació del risc cardiovascular. A tot així, cal sumar-li el fet que el café pot crear addicció.

Així doncs, podem veure que la majoria de perjudicis del café es vinculen amb un consum excessiu. El café en si no és una beguda insana, sinó que dependrà sempre de la quantitat que se’n bega.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 5 =