25n
25N
25N

Mislata s'adhereix al Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible

Mislata s'adhereix al Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible
21/09/2016 -

El govern de Mislata ha decidit sumar-se a la iniciativa intermunicipal que vetlarà per recuperar espais urbans, fer la ciutat més accessible i garantir mitjans de transport més eficients, que milloren el benestar de la ciutadania.

El projecte compta amb el recolçament de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, així com les Diputacions i múltiples entitats locals que cerquen, segons ha explicat este dimarts l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, “promoure una connexió real entre pobles i ciutats, cercant sempre fórmules innovadores per a fer els serveis públics de mobilitat més eficaços i accessibles, sempre amb la premissa d’unir persones, i guanyar en seguretat i sostenibilitat mediambiental”.

L’adhesió ve precedida d’un manifest en el qual els signants assumeixen la necessitat de garantir unes condicions de mobilitat adequades, segures i amb el mínim impacte ambiental possible. Alguna cosa per al que sol·liciten el suport de “totes les administracions, especialment la implicació activa de l’administració autonòmica i local”.

Amb esta mesura, el consistori també es responsabilitza d’elaborar propostes i projectes per a recuperar espai públic, consolidant l’espai per als vianants i ciclistes, i fomentant els transports sostenibles enfront del vehicle privat. Una forma d’estalvi energètic que al mateix temps suposarà un gran impacte sobre la recuperació mediambiental.

Mislata, així com la resta de municipis adherits, hauran de rendir comptes anualment de l’aplicació de les mesures a les quals compromet el pla, informant la resta d’entitats dels seus projectes i plans d’actuació perquè els seus objectius arriben a bon terme.

Per a Bielsa, “ens adherim amb la intenció de participar en el nou model de serveis públics de transport, oferint sistemes realment sostenibles, eficients i moderns, que connecten millor els nostres pobles, amb altura de mires per a tractar el transport des de l’àmbit supramunicipal. La Generalitat ha de prendre molt partit per a acabar amb les velles polítiques que atallaven la mobilitat des d’un punt de vista territorial i partidista”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =