caixa popular

Les associacions de dones de Mislata exigeixen al Govern de Rajoy més pressupost contra la violència masclista

Les associacions de dones de Mislata exigeixen al Govern de Rajoy més pressupost contra la violència masclista
19/06/2017 -

Les associacions de dones de Mislata s’han sumat al moviment “19J Alerta feminista”, una plataforma ciutadana per a denunciar els continus casos de violència masclista i exigir al Govern d’Espanya recursos suficients per a combatre aquesta xacra social. Aquest matí s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament de Mislata, que també s’ha sumat al moviment i ha recolzat la mobilització, per a denunciar les retallades aplicades pel Govern en els últims anys i demanar que la lluita contra la violència de gènere siga “una qüestió d’Estat”.

Tal com han llegit aquest matí les dones de Mislata, “ha passat el temps de les paraules i és l’hora dels fets”. Per això, diu el manifest, “ens concentrem amb una exigència molt concreta al Govern de l’Estat: la consignació de 120 milions d’euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista”. Cal destacar que els Pressupostos Generals de l’Estat solament contemplen enguany 31 milions d’euros a esta matèria, la qual cosa suposa un 0,00011% del total i un 10% del que es va pressupostar fa set anys.

El manifest feminista “d’Alerta 19J” que hui han llegit les associacions de dones de Mislata és contundent: “no admetem rebaixes ni més dilacions”, i conclou amb una declaració d’intencions: “No tolerarem la inactivitat, la indiferència o la incompetència dels poders públics a l’hora d’actuar amb celeritat i eficàcia per a frenar la violència masclista”.

La mobilització d’aquest matí estava organitzada conjuntament per l’Associació de Dones de Mislata, Espai Violeta, Les Tisores, Por ti mujer – Red AMINVI, Associació de Dones Progressistes i Mujeres Ciudadanas de la Comunidad Valenciana. Encara que en altres municipis el moviment “Alerta 19J” té previst realitzar tancaments en els seus ajuntaments, les associacions de dones de Mislata han optat per aquesta concentració a les portes de la Casa de la Consistorial.

En l’acte han participat també els portaveus de tots els grups polítics amb representació en la Corporació Municipal (PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos), als qui les associacions de dones han entregat una moció per a la seua aprovació en el pròxim Ple.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris