caixa popular

Mislata presenta al pla "Edificant" un nou col·legi en el Quint II per a acabar amb els barracons del Maestro Serrano

L’Ajuntament se suma al projecte de la Generalitat per a agilitar la construcció de centres educatius i demana una escola oficial d’idiomes

Mislata presenta al pla "Edificant" un nou col·legi en el Quint II per a acabar amb els barracons del Maestro Serrano
20/10/2017 -

El col·legi Maestro Serrano és un dels més antics de la ciutat i representa el millor i el pitjor del nostre sistema educatiu. Va ser pioner en l’atenció de xiquets amb necessitats educatives especials, allí es va crear la primera Aula CyL (Comunicació i Llenguatge) de la Comunitat Valenciana i aquella experiència va ser l’embrió de totes les que van venir després.

Hui dia, el Maestro Serrano és un referent en integració d’alumnes amb dèficit d’audició, trastorn de l’espectre autista i problemes de llenguatge, però també es caracteritza per tenir un mòdul prefabricat des de fa 38 anys, uns barracons que no reuneixen les condicions mínimes per a albergar aules de xiquets xicotets. El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, es va comprometre fa un any amb l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, a posar una solució. De fet, el centre figura en el lloc nº19 de col·legis amb escolarització parcial en barracons pendents d’inversió per part de la Generalitat.

Atés que l’actual col·legi està enclavat en el ple cor del nucli urbà, envoltat de finques i sense possibilitat alguna d’ampliació, Bielsa va proposar que la solució als barracons del Maestro Serrano fóra “un nou col·legi d’Infantil i Primària de tres línies”. Per això, l’Ajuntament va proposar -i ja s’ha fet efectiva- la cessió a la Generalitat d’una parcel·la en el Quint II, concretament uns terrenys que estan reservats per a ús educatiu. I ara, aprofitant el pla “Edificant”, el Consistori s’ofereix a gestionar la construcció d’aquest nou col·legi per a agilitar els terminis.

Aquest és precisament el principal objectiu del pla del Consell, destinar 700 milions d’euros a la construcció i reforma de centres educatius, cedint als ajuntaments la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries. L’Ajuntament de Mislata s’ha sumat al pla “Edificant” i ha elaborat una llista amb una dotzena de necessitats, on la primera i més important és la construcció d’aquest nou col·legi en el Quint II.

La segona, la reconversió de l’edifici principal del Maestro Serrano en una Escola Oficial d’Idiomes. La intenció del govern municipal és que el vell col·legi, situat en el carrer Xirivella, seguisca tenint un ús educatiu i ha sol·licitat a la Generalitat una EOI pròpia, “ja que la secció actual que tenim es mostra sobradament insuficient”. “Però en l’edifici principal, açò sí, sense barracons”, conclou Bielsa.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + catorze =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris