25n
25N
25N

Mislata posa en marxa un gabinet multifuncional de Serveis Socials durant el confinament

L’Ajuntament ofereix atenció psicològica i psicopedagògica a famílies del municipi mitjançant telefonades i missatges

Mislata posa en marxa un gabinet multifuncional de Serveis Socials durant el confinament

L’Ajuntament de Mislata ha creat un gabinet multifuncional de Serveis Socials amb diferents perfils per a incrementar el suport a la ciutadania durant la crisi sanitària. El Consistori ofereix tant atenció psicològica professional com informació psicopedagògica per a les famílies, un programa d’integració educativa, informació juvenil i, fins i tot, el seguiment de la unitat de prevenció de conductes addictives.

El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mislata, Ximo Moreno, explica que han diversificat la seua labor en tres àrees d’atenció: una dirigida a majors, una altra a menors i una altra a la població en general. En l’àmbit econòmic, s’han reduït els terminis per a les ajudes d’habitatge i manutenció habituals en el municipi, amb les quals s’aporten més de 900.000 euros d’ajuda al llarg de l’any. Per a facilitar els tràmits durant la crisi de la COVID-19, el Consistori ha reforçat les ajudes amb més personal i ha implementat un model ràpid de sol·licitud.

Entre les mesures específiques destinades a la població menor d’edat, Serveis Socials ha mantingut les ajudes de menjar a domicili que ja funcionaven abans de l’emergència sanitària, tant en les famílies que ja les rebien com en les que han manifestat aquesta necessitat arran de la situació de crisi actual. A més, s’ha avaluat el cost que té per a les famílies amb necessitats especials la manutenció dels seus menors i se’ls ha ingressat l’import econòmic corresponent per a satisfer les seues demandes bàsiques.

Preparació de packs de menjar i productes d’higiene i neteja. Ajuntament de Mislata

Els Serveis Socials del municipi han col·laborat també amb Creu Roja per a repartir, en total, més de 40 tones d’aliments. Ja han fet els primers 500 repartiments i, tal com estima el regidor Ximo Moreno, es preveu que les ajudes arriben fins a les 800 famílies perquè ningú es quede sense el seu pack d’alimentació.

L’Ajuntament ha augmentat les vies de comunicació amb la ciutadania a través de tres telèfons de contacte que inclouen el servei de WhatsApp. En aquest sentit, Serveis Socials ha establit un número d’atenció per a derivar a la gent que no pot contactar amb la seua àrea de manera directa. Segons explica Ximo Moreno, han contactat ja amb més de 1.000 persones que han manifestat les seues demandes en relació amb diferents matèries mitjançant missatgeria.

Quant a l’atenció a persones majors, Serveis Socials ha recorregut a la xarxa de Majors Voluntaris —que s’encarrega habitualment d’oferir cursos de formació— per a contactar amb les més de 3.000 persones majors que formen part d’ella i conéixer la seua situació. A més, estan establint contacte telefònic amb totes les persones majors de 60 anys del padró municipal, incloses en els grups de risc i els sectors més vulnerables de la població. Han realitzat ja 8.000 telefonades per a proporcionar tota la informació i els serveis pertinents. Entre ells, s‘han ampliat en un 50 % les ajudes de menjar a domicili per a persones majors o en situació de dependència. El regidor de Serveis Socials apunta que s’ha incrementat en més d’un 60 % el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), que permet ajudar les persones que ho necessiten a endreçar-se i mantenir la higiene de la seua llar.

Ajuntament de Mislata

Per a portar un seguiment de l’estat de les persones en situació de vulnerabilitat de Mislata —per l’edat, patologies prèvies, mobilitat reduïda, a càrrec de menors, etc.— l’Ajuntament ha creat el programa Conectan2. «Hem fet que les persones siguen les qui connecten l’Ajuntament amb la ciutadania i les seues necessitats», assenyala Ximo Moreno. Aquest servei consisteix a donar informació sobre els locals del municipi que romanen oberts i fan lliurament d’aliments a domicili o, directament, a fer-se càrrec de portar a les cases allò necessari. S’ha desenvolupat una campanya de voluntariat al respecte, de manera que la gent pot notificar en els seus habitatges la seua disposició a col·laborar amb el seguiment de les necessitats de les persones a llarg termini.

Ximo Moreno, regidor de Serveis Socials: «Hem fet que les persones siguen les qui connecten l’Ajuntament amb la ciutadania i les seues necessitats»

«El que vol l’Ajuntament, a través del voluntariat, les farmàcies, els comerços, el WhatsApp, la col·laboració des dels habitatges i les telefonades, és que totes les persones estiguem cobertes, dins de les possibilitats, i que ningú es quede en el camí», afirma Ximo Moreno. El regidor reconeix que la situació és complicada i estressant, però es mostra satisfet de poder prestar un servei a la ciutadania i sentir l’agraïment de la gent. «Estem per a tot, per a fer un servei públic. Ho estem vivint com podem, però fent el que hem de fer. Si l’Administració no està, la gent es queda sola», assegura.

Ximo Moreno, regidor de Serveis Socials: «Si l’Administració no està, la gent es queda sola»

El regidor de Serveis Socials aplaudeix la labor del Consistori de Mislata i emfatitza que s’està intentant garantir, sobretot, el benestar de les persones majors. No obstant això, afig que també s’ha convertit en una tasca primordial oferir recursos perquè els xiquets i les xiquetes puguen entretenir-se, divertir-se i fer esport a casa. Respecte a les principals preocupacions de la població del municipi, Ximo Moreno explica que estan relacionades, en molts casos, més amb el problema econòmic que amb el sanitari, però confia que la gent puga recuperar el seu treball després de la crisi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 10 =

museo prehistoria
museo prehistoria