25n
25N
25N

Mislata il·lumina la seua nit amb el tret de huit castells de focs artificials simultanis

Mislata il·lumina la seua nit amb el tret de huit castells de focs artificials simultanis
31/08/2020 -

Nou palmeres blanques, disparades prèviament des de diferents punts de la ciutat, homenatgen a les nou víctimes de la Covid-19 a Mislata des de l’inici de la pandèmia. La ciutadania, davant la recomanació expressa d’assistir a les zones de tret, ha respectat la proposta de l’Ajuntament i ha gaudit de l’espectacle des dels seus balcons i terrasses.

Carlos F. Bielsa: “Aquest acte simbòlic és un humil homenatge als qui treballen, dia a dia, per defensar i potenciar les nostres tradicions, però també a tota la ciutadania per l’esforç, la paciència i la unitat per a eixir com més prompte millor d’aquesta difícil situació que ens ha tocat viure. Un reconeixement també ple d’emoció als nou morts i als qui treballen des de primera línia perquè puguem sentir-nos segurs, véncer al virus i tirar avant”.

El cel de Mislata s’ha il·luminat aquesta passada nit amb focs artificials per a commemorar les Festes Populars i Patronals de la ciutat que, en cas de no ser per la crisi sanitària de la Covid-19, estarien celebrant-se durant aquests dies. Aquest acte simbòlic, sota el nom d”Esclat de Festes a Mislata’, ha consistit en el tret simultani de huit castells de focs artificials des de diferents punts de la ciutat que els mislaters i mislateres han pogut gaudir des de les seues pròpies cases, apuntant-se al balcó o pujant a la terrassa dels seus edificis.

“La distribució dels punts de tret estava pensada perquè la gran majoria de la ciutadania poguera gaudir de l’espectacle sense necessitat d’eixir de la seua casa, i així ha sigut”, explica l’alcalde, Carlos F. Bielsa. De fet, l’Ajuntament havia recomanat expressament a tots els veïns i veïnes que així fora, prohibint l’accés i l’assistència de públic a les zones dels trets. Per a això, el consistori i Policia Local, amb la col·laboració de Protecció Civil, han activat durant la nit un dispositiu especial de seguretat amb l’objectiu d’evitar concentracions de gent i així complir amb les mesures de prevenció.

“Amb aquests focs artificials per a celebrar el dia festiu municipal hem volgut donar-li llum a aquest final d’estiu tan atípic sense les nostres festes i, alhora, aportar una mica d’alegria a aquesta situació complicada que estem vivint a causa de la pandèmia”, afirma Bielsa.

L’Ajuntament, a més, ha volgut aprofitar aquest acte simbòlic per a rendir un homenatge a les nou víctimes de la Covid-19 a Mislata des de l’inici de la pandèmia, disparant sengles palmeres blanques abans de l’espectacle. “Hui era un dia d’esperança i llum, però no volíem oblidar a aquells que ja no estan amb nosaltres. Eixes nou palmeres blanques han sigut el nostre homenatge a ells i elles. Hem de continuar sent conscients que el virus continua ací, i és la responsabilitat de tots i totes lluitar contra ell, perquè l’any vinent puguem ajuntar-nos de nou i celebrar les Festes de Mislata sense haver de lamentar cap absència més a causa de la pandèmia”, conclou Bielsa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 4 =