25n
25N
25N

Mislata penja el cartell de "complet" en els seus horts urbans

El compromís del govern municipal és ampliar les parcel·les de l’entorn protegit del Pou del Quint en els pròxims anys

Mislata penja el cartell de "complet" en els seus horts urbans
30/07/2019 -

Des que en 2016 el govern de Mislata va decidir recuperar l’entorn protegit del Pou del Quint per a crear uns horts urbans, són centenars els veïns de Mislata que s’han interessat per fer-se amb una de les 101 parcel·les que conformen aquest servei municipal. En les àrees fitades disponibles, tot aquell que vulga, pot disposar d’un xicotet espai de terreny agrícola on, al llarg de l’any, plantar i collir tota mena de verdures i hortalisses i gaudir d’un espai centenari regat per séquies mil·lenàries.

En aquesta ocasió, des de la regidoria d’Horts Urbans i Agricultura, regida pel regidor Francisco Herrero, s’han sortejat 9 d’aquestes parcel·les entre la trentena de veïns i veïnes que optaven a fer-se càrrec d’una d’elles. El mateix Herrero es trobava molt satisfet davant l’enorme acolliment que han tingut aquests horts urbans, que es van crear amb la finalitat de “no perdre els nostres orígens i recuperar el nostre passat agrícola i identitat marcada per la terra, a més de per a fomentar l’ecologisme a través de l’autoconsum i el cultiu de productes de temporada i de proximitat”.

L’aposta per l’economia verda i sostenible feta pel govern municipal de Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata, no queda ací. Davant el gran acolliment d’aquest servei, un dels millor valorats per la ciutadania mislatera, en els pròxims mesos el nombre de parcel·les per a cultiu es veuran ampliades per a arribar a més veïns i veïnes i així satisfer l’alta demanda.

Aquests horts urbans, no solament té una explotació de caràcter particular, ja que dues d’aquestes parcel·les estan reservades per a l’ús dels centres docents de Mislata i així poder acostar als més joves el treball en el camp, l’agricultura i l’ecologisme. Una tercera està gestionada pels xics i xiques del Centre Ocupacional de Mislata., complint així també una funció social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 11 =