25n
25N
25N

Els veïns de Mislata amb hort urbà poden accedir ja a les seues parcel·les

Els veïns de Mislata amb hort urbà poden accedir ja a les seues parcel·les
07/04/2017 -

De moment només hi ha una dotzena de fanecades de terra llaurada i uns números correlatius, de l’1 al 101, pintats sobre les séquies construïdes per a distribuir l’aigua de reg per totes les parcel·les. Els horts urbans de Mislata, habilitats al costat de l’emblemàtic Pou del Quint, han obert hui les seues portes per a rebre als seus futurs beneficiaris, els setanta veïns i veïnes que han accedit a una de les parcel·les que oferia gratuïtament l’Ajuntament.

Durant tot el matí han anat passant pel Consistori a signar l’acta de cessió del seu hort, per un període de dos anys, i arreplegar el carnet d’usuari d’aquestes instal·lacions municipals d’ús agrícola. I una vegada rubricada la cessió, la majoria no han pogut resistir-se a visitar ja la seua parcel·la i començar a planificar la sembra de les primeres verdures i hortalisses, que si el temps no ho impedeix, estaran a punt per a la seua recol·lecció quan arribe l’estiu.

Amb el tràmit de hui es culmina la primera convocatòria pública en la qual s’han assignat 70 de les 100 parcel·les dels horts urbans del Pou del Quint. Les 30 restants, com va anunciar l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el dia del sorteig de les parcel·les, es repartiran en una nova convocatòria, prevista per a després de l’estiu. Els horts compten amb una parcel·la més, la 101, de majors dimensions, que es destinarà a ús escolar.

A partir d’ara, una comissió gestora s’encarregarà de supervisar el funcionament d’aquests horts, a més d’intervenir en els possibles conflictes que puguen sorgir entre usuaris, establir horaris o controlar l’ús eficient de l’aigua. La comissió es reunirà en el Pou del Quint i està formada per José Suay, síndic de la Séquia de Mislata; Julián Martínez, portaveu de la coordinadora d’associacions de veïns; Ángel Olmos, tècnic municipal responsable dels horts urbans; Francisco Herrero, regidor de Serveis Municipals i l’usuari de major edat, un veí de 84 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 16 =