25n
25N
25N

Mislata comença el dilluns a repartir els tiquets per a les proves d'ADN caní

Mislata comença el dilluns a repartir els tiquets per a les proves d'ADN caní
11/11/2016 -

El projecte d’ADN caní engegat per l’Ajuntament de Mislata per a acabar amb el problema de la femta de gos en la via pública entra en el seu moment decisiu. El dilluns dia 14 de novembre comença la distribució dels tiquets per a la realització gratuïta de les proves genètiques, uns vals que els amos de mascotes han de passar a arreplegar per l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, situada en la planta baixa de la Casa Consistorial. L’horari de repartiment de tiquets serà de dilluns a divendres, de 8,30 a 14 hores, i a les vesprades, de dilluns a dijous, de 16 a 20 hores.

Al llarg de les pròximes setmanes, tots els animals inscrits en el cens municipal d’animals de companyia passaran per les clíniques veterinàries de Mislata per a fer-se una senzilla extracció de sang. Amb l’objectiu de coordinar els aspectes logístics d’aquesta important operació, la regidora de Sanitat, Mayka Tarín, ha reunit avui a les cinc veterinàries, per a confirmar-los que dilluns que ve comença el repartiment de tiquets i que, una vegada siguen retirats, els amos tenen un termini màxim de deu dies per a concertar cita en les seues clíniques.

Tant la inscripció en el cens municipal d’animals de companyia com l’extracció de la mostra d’ADN són d’obligat compliment. La nova Ordenança Municipal de Tinença i Protecció dels Animals Domèstics aprovada per l’Ajuntament de Mislata contempla sancions de 200 € per no arreplegar les deposicions fecals. A més, els propietaris que no tinguen censats als seus gossos rebran una sanció de 300 € i tindran un termini màxim d’un mes per a complir aquest tràmit de forma obligatòria.

Amb aquest projecte pioner, que en les últimes setmanes ha aconseguit una notable repercussió a escala internacional, l’Ajuntament de Mislata pretén posar fi a un dels problemes que més preocupen la ciutadania i que més afecten la convivència. “Som conscients que la gran majoria d’amos de gossos estan molt conscienciats amb aquest tema i són exemple de bones pràctiques, però per desgràcia encara veiem determinades conductes incíviques que hem d’eradicar d’una vegada per sempre”, conclou Tarín.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =