25n
25N
25N

Mislata digitalitza la formació dels seus majors

Mislata digitalitza la formació dels seus majors
03/11/2020 -

La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat totes les programacions dels diferents departaments de l’Ajuntament de Mislata, encara que aquests han fet un enorme esforç per a continuar duent-les a terme i que puguen gaudir-les els ciutadans i ciutadanes de Mislata. És el cas de la Formació Sènior i de l’Aula Universitària Sènior, dues propostes dirigides als més majors i que busquen afavorir l’envelliment actiu, així com permetre socialitzar, adquirir, ampliar o actualitzar coneixements per al seu desenvolupament.

Les circumstàncies actuals impedien que persones incloses en grups de risc s’ajuntaren en una mateixa aula, per això, la Regidoria de Persones Majors ha posat en marxa noves modalitats d’aprenentatge: la formació a distància i online. Una experiència pionera que va començar amb moltes pors i reticències per part dels majors del municipi. Com explica la regidora de Persones Majors, Pepi Luján, “a molts dels nostres majors posar-se davant d’un dispositiu digital els donava pànic, però finalment van acceptar el repte i ara estan entusiasmats amb els resultats.”

Per a trencar eixa bretxa digital, i sobretot les pors, la regidoria va incloure dins de la programació dels diferents cursos 60 hores obligatòries de formació bàsica en les noves tecnologies. Concretament, els més de 300 alumnes inscrits estan cursant Hàbits Saludables, Arts Plàstiques, Noves Tecnologies i Formadors Voluntaris. Per part seua, l’Aula Universitària Sènior, que compleix huit edicions, té entre els seus continguts Ètica i Economia, Globalització, Nous Paradigmes Econòmics o la lectura d’autors clàssics.

Totes dues ofertes han superat les seues expectatives i totes les places s’han completat. A més, segons la regidora Luján els professors estan gratament sorpresos, ja que “s’ha creat un ambient meravellós entre els alumnes i alumnes. Li han agafat el punt a les videotelefonades, el correu electrònic i els xats de Whatsapp, i quan finalitzen la classe parlen entre ells, canvien impressions i s’emplacen a una futura quedada quan la situació millore.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 13 =