25n
25N
25N

Mislata culmina el 'Mes de la llengua' formant les primeres parelles lingüístiques per a aprendre valencià

Mislata culmina el 'Mes de la llengua' formant les primeres parelles lingüístiques per a aprendre valencià
14/10/2016 -
Quatre setmanes després que l’Ajuntament de Mislata iniciara la celebració del seu primer “Mes de la llengua”, aquesta iniciativa municipal destinada a fomentar l’ús social del valencià ha conclòs amb èxit totes les seues activitats previstes. I ho ha fet, a més, materialitzant un dels seus projectes més ambiciosos, el del Voluntariat pel valencià, que consisteix a posar en contacte a persones que volen aprendre valencià, i sobretot llançar-se a parlar-ho, amb una altra persona que ja és valencianoparlant. Les dues primeres parelles acaben d’unir-se formalment i a partir d’ara inicien la seua relació lingüística.
El regidor de Promoció del Valencià de Mislata i responsable de la iniciativa, Ximo Moreno, es mostra satisfet amb el balanç d’aquest primer “Mes de la llengua”, que el Consistori ha incidit que la llengua és un element d’unió, “perquè si hi ha alguna cosa que ens uneix a tots els valencians i valencianes és el valencià”, assegura el regidor.
A més de la formació de les parelles, l’última de les activitats d’aquest mes dedicat a la llengua pròpia ha sigut la presentació de la imatge de la Regidoria de Promoció del Valencià de Mislata. El logo i l’eslògan Mislata parla valencià ho va triar la ciutadania en una enquesta que l’Ajuntament va realitzar a través del seu web municipal i dels perfils institucionals en xarxes socials. Aquesta nova imatge s’està publicitant ja a través de mupis i amb uns marcapàgines que tant el regidor Ximo Moreno com la tècnic responsable del servei, Agnés Talaya, han anat repartint en les biblioteques municipals i en els centres educatius.
El “Mes de la llengua” de Mislata va arrancar el 12 de setembre amb l’exposició Connectats pel valencià i amb un recital de poemes de Vicent Andrés Estellés. I entre altres activitats, va portar a Mislata al presentador i còmic valencià Eugeni Alemany, que va omplir el Centre Cultural amb el seu espectacle En persona guanye.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − deu =