25n
25N
25N

Mislata aprovarà un pressupost de més de 35 milions d'euros amb superàvit

Els pròxims comptes municipals augmenten la despesa en partides socials i impuls econòmic, incrementen les inversions i congelen, per huité any, els impostos, taxes i preus públics. Les inversions s’incrementen un 270%, fregant els 5 milions d’euros. Pese a l’augment de la despesa, els comptes generaran un superàvit de 386.000 euros

Mislata aprovarà un pressupost de més de 35 milions d'euros amb superàvit
27/11/2020 -

L’Ajuntament de Mislata aprovarà la setmana vinent, en ple extraordinari, el pressupost municipal per a l’exercici 2021, la xifra total del qual ascendix a 35.111.192,82 euros, el que representa un increment del 13,37% respecte al 2020. Uns comptes, dels quals la xifra total de Despeses serà inferior a la d’Ingressos, situant-se en els 34.725.216,28 euros. D’esta manera, per segon any consecutiu, els comptes municipals reflectixen un pressupost amb superàvit de recursos propis, un total de 385.976,54 euros.

El govern de Carlos F. Bielsa presenta uns comptes que suposen “la consolidació del model de gestió que ens ha identificat des que vam entrar a governar en 2011. Una gestió eficaç i un compromís amb els qui més ho necessiten, situant les polítiques socials com a pilar fonamental d’este pressupost”. I és que una de les prioritats en els comptes de 2021, com no podia ser d’una altra manera, “serà incentivar l’activitat econòmica i garantir el benestar social i ajudar als qui pitjor ho estan passant per la crisi derivada de la pandèmia”.

Pel que respecta als comptes, augmentarà la despesa en totes les partides de caràcter social, incrementant-se de manera considerable. En concret, destaca la partida de Serveis Socials que representa un 13% del total del pressupost.

Una de les àrees de gestió més significatives a nivell pressupostari continuarà sent Seguretat Ciutadana, que amb una pujada del 2% supera els 4 milions d’euros. Les partides destinades a polítiques per a les persones continuen sent els pilars de l’acció de govern amb increments en polítiques d’igualtat (un 8,41%), persones majors (un 36,46%) i educació (un 10,53%). Per part seua, Cultura fregarà els 1,5 milions d’euros en incrementar-se un 14%; i les biblioteques de Mislata tindran un considerable augment del 87,8% del seu pressupost per a dur a terme remodelacions de les instal·lacions. El mateix ocorre amb la quantia destinada al foment de l’esport i les instal·lacions esportives que proveeixen una pujada del 120%. Per contra, les partides destinades a Festes populars i festejos patixen un descens respecte als comptes del 2020.

L’aprovació del Pla de Contingència Sanitària a causa de la pandèmia, incrementa la neteja i desinfecció dels carrers, augmentant les partides a 307.000 euros, la qual cosa representa una pujada del 8%. Així mateix, Medi Ambient i manteniment de parcs i jardins augmenta un 7,20% amb un pressupost que aconseguix els 1,15 milions d’euros.

Gràcies a l’eficiència econòmica dels últims anys, Mislata ha aconseguit reduir el deute de 39’5 milions (2011) fins als 10 actuals. Fet que permet al consistori realitzar noves inversions. Així, les Inversions per a l’exercici 2021 s’incrementen un 270%, aconseguint quasi els 5 milions d’euros, la xifra més alta de l’última dècada. Entre altres projectes, esta quantia permetrà remodelacions urbanes i la rehabilitació de diferents espais i edificis públics, entre els quals destaca la reforma integral de la Biblioteca Pública Municipal (amb una inversió de 900.000 euros). Però la més important per a l’any vinent serà la construcció d’una infraestructura esportiva, un edifici de gestió de recursos per als clubs esportius, amb cafeteria i espais públics, la construcció dels quals comportarà una inversió municipal de prop de 2,5 milions.

En este sentit, Bielsa declara que “augmentem el pressupost després de consolidar la reducció del deute amb l’objectiu de complir reivindicacions històriques i molt necessàries, com són la rehabilitació d’edificis municipals i la creació de noves infraestructures per a esports i participació”.

A més, el govern municipal iniciarà la primera fase de remodelació i rehabilitació del carrer Sant Antoni i carrer València, per a la millora de l’entorn i la recuperació d’espai per a les persones. En total, una inversió de més de 800.000 euros que compta amb el finançament de la Diputació de València. Al seu torn, el consistori continuarà realitzant un important esforç en matèria d’innovació i sostenibilitat, amb diferents projectes que seran finançats amb els propis pressupostos municipals i el Pla de reconstrucció de la Unió Europea.

El Pressupost General de 2021 s’aprovarà la setmana vinent pel Ple Municipal, fet que suposarà que Mislata inicie l’any ja amb un pressupost aprovat i llest per a la seua execució; “això permetrà dur a terme molts dels reptes que tenim per davant per a continuar modernitzant esta ciutat i permetent sobretot que avance en assistències i serveis”, segons explica Bielsa. L’equip de govern socialista comptarà amb el suport dels grups Ciudadanos i Compromís per Mislata.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 2 =