25n
25N
25N

El govern de Mislata adopta noves mesures per a fer front a la crisi del coronavirus amb prestacions a les persones més vulnerables

El govern de Mislata adopta noves mesures per a fer front a la crisi del coronavirus amb prestacions a les persones més vulnerables
26/03/2020 -

El compliment de les mesures de seguretat durant l’estat d’alarma ha provocat que el govern municipal haja establert la primera posada en comú telemàtica. Així mateix, a partir d’abril, els plens i òrgans col·legiats es realitzaran telemàticament i amb tele vot.

En el paquet de mesures anunciades, a més de continuar facilitant material per a confecció de màscares per part de particulars, inclou la creació d’un nou servei social per a portar 500 unitats de menjar diari a domicili a les persones més vulnerables, que no poden baixar al carrer.

La reunió, en la qual només han estat presents presencialment el mateix alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la vicealcaldessa, María Luisa Martínez Mora, i els tres tinents d’alcalde, ha posat en comú tots els aspectes que estan treballant-se des de l’àmbit municipal per a fer front a la crisi del coronavirus.

Una de les mesures més importants és la confecció diària de 500 peces de menjar per part de Creu Roja, que es repartiran a través de Serveis Socials a les persones més necessitades; tant a aquells majors que tinguen greus problemes de salut, com a famílies amb enorme vulnerabilitat econòmica.

Aquesta mesura es reforçarà amb una campanya que fomentarà el voluntariat juvenil entre totes les comunitats de propietaris, mitjançant la qual els voluntaris i voluntàries podran fer la compra de productes d’alimentació, higiene o farmàcia a les persones impedides o de grups de risc, que no poden ni tan sols baixar al carrer.

En l’àmbit de l’enllumenat públic, per a estalviar el cost energètic durant aquest període de temps en el qual no és possible passejar pels carrers; el govern municipal ha decidit rebaixar un 33% la potència de la il·luminació, apagant una de cada tres fanals.

El govern municipal continuarà treballant durant aquests dies per a detectar tots aquells problemes que puguen sorgir, “especialment atendrem aquelles persones més febles i necessitades, i hem generat noves línies de telèfon, canals de whatsapp i una atenció més directa que mai amb la ciutadania per a ajudar en aquells casos de gravetat, en els quals l’Ajuntament puga donar suport i solucions”, ha explicat Bielsa durant la reunió.

Des del govern també han coincidit a qualificar un èxit la campanya de màscares solidàries entre totes les persones que s’han prestat a cosir-les, i a les quals el consistori ha prestat tot el material per a realitzar milers d’unitats que ja s’estan desinfectant per a fer ús entre la població més vulnerable, així com els mateixos treballadors que durant aquests dies estan jugant-se la seua pròpia salut per a solucionar els obstacles d’aquesta situació i reduir el risc de contagi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 5 =