25n
Orgull
Orgull

Mireia Mollà anuncia l'elaboració del I Pla Estratègic Valencià de la Dona Rural

La conselleria d’Agricultura posa en marxa el Servei de Promoció de la Dona en l’Àmbit Rural i avança el compliment d’aquest compromís durant el V Fòrum de Dones Agroprofessionals

Mireia Mollà anuncia l'elaboració del I Pla Estratègic Valencià de la Dona Rural
29/06/2021 -

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, anuncia l’elaboració del I Pla Estratègic Valencià de la Dona Rural, un text que ha de contemplar totes aquelles mesures i accions a desenvolupar, en l’àmbit de les nostres competències, per a promoure la igualtat efectiva de dones i homes en el nostre entorn rural.

Mollà ha fet aquest anunci durant la seua participació en l’obertura del V Fòrum de Dones Agroprofessionals un espai de “veu i visibilitat”, que acull la ciutat de València per segon any consecutiu.

L’esmentat Pla serà un full de ruta basat en “la promoció, la formació, l’impuls a la corresponsabilitat i les mesures necessàries per a facilitar la presència de dones en els òrgans de decisió i en la titularitat d’explotacions i empreses del sector agroalimentari”, ha explicat la consellera.

El Servei de Promoció de la Dona en l’Àmbit Rural, de recent creació i adscrit a la direcció general de Desenvolupament Rural, articularà aquesta eina de planificació. La posada en marxa d’aquest servei compleix així amb el compromís adquirit pel departament que dirigeix Mireia Mollà per a “visibilitzar a les dones del món rural, afavorir la seua participació en la presa de decisions i potenciar el seu accés a la titularitat de les explotacions”.

“La jornada de hui ha sigut convocada sota el lema ‘El futur té nom de dones rurals’. I crec que efectivament, només incorporant a les dones en igualtat de condicions i drets en el món rural, el futur dels nostres pobles serà viable”, ha reivindicat Mollà.

En aquest sentit, ha recordat la dedicació i lliurament de les dones en l’àmbit rural el treball del qual ha sigut, en termes generals, “invisible, no remunerat i, en conseqüència, mai contemplat per les estadístiques”.

La consellera ha reconegut la “carrera de fons que implica la igualtat efectiva entre dones i homes” així com “el treball diari per a garantir el futur i viabilitat d’una societat rural plural, equitativa i justa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 9 =