25n
25N
25N

El Ministre de Sanitat no veu necessari suspendre les Falles

Eduardo Parra - Europa Press

El Ministre de Sanitat no veu necessari suspendre les Falles
09/03/2020 -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que, de moment, a Espanya, no veu necessària la suspensió d’actes i concentracions i, en el cas concret de les Falles, ha assenyalat que no veu necessària cap mesura de suspensió i ha recordat que, en aquests casos, és “clau” la col·laboració de la ciutadania, a través de la higiene personal i també que, si algú té símptomes, es quede a la seua casa i cride a les autoritats sanitàries.

D’altra banda, ha aclarit que no contempla suspendre les classes escolars de forma generalitzada perquè els experts no la veuen “una mesura efectiva” en aquest moment, però tampoc el descarta en un possible canvi de situació.

De moment, la suspensió de classes només s’ha donat en els dos col·legis de la localitat de Labastida (Àlaba), davant el cas d’un xiquet. “Solament ha ocorregut en casos concrets com Labastida, la situació dels quals vaig estar valorant amb la consellera, i la suspensió ens va paréixer una mesura adequada”, ha aclarit el ministre en declaracions a Cope arreplegades per Europa Press.

“En aquests moments, estem prenent mesures quirúrgiques, molt determinades per a contindre certs brots en certs territoris”, ha afegit. Així, ha aclarit que en la població de La Rioja d’Haro “no hi ha quarantena”, ja que aquesta mesura només s’ha aplicat a “un grup important” per a “garantir la seguretat”.

Quant a la presa de decisions d’abast major, com blindar territoris, el ministre ha recordat que el Govern “té mecanismes” en casos d’escenaris no contemplats perquè es puguen prendre “mesures importants”. No obstant això, continuen, “en aquest cas, les actuacions en coordinació amb les comunitats estan funcionant molt bé”, perquè les mesures “no són necessàriament les mateixes en totes les situacions”. Així, ha afegit que veu “com una fortalesa” que les comunitats compartisquen anàlisis i maneres d’actuar.

Preguntat sobre la possibilitat que el coronavirus a Espanya seguisca la mateixa evolució que a Itàlia, el ministre ha assegurat que treballen “a posar mesures per a evitar que açò ocórrega”, encara que “no té la certesa de l’evolució”, afirmant que Espanya té l'”obligació de preparar-se davant qualsevol escenari possible”.

NO ES PRENDRÀ LA TEMPERATURA EN ELS AEROPORTS

En aquest sentit, Illa també ha informat que no tenen previst adoptar mesures com la presa de temperatura en els aeroports, com sí que es fa a Itàlia. “Segons els experts, no és una mesura eficaç, perquè solament un 55 per cent dels infectats tenen febra”, ha aclarit. No obstant això, no descarta un altre tipus de mesures, com “informar molt més als passatgers”.

Així mateix, el ministre també ha proporcionat dades sobre el nombre d’espanyols que ja s’ha recuperat del coronavirus Covid-19, que ascendeix a 30 persones. “És una dada important perquè indica que la immensa majoria té afectació lleu i es recupera amb normalitat”, ha assenyalat.

Quant a la suspensió d’actes i concentracions, mesures que han pres altres països com França, Illa ha recordat que, de moment, a Espanya, no ho veu necessari. “Estem analitzant les situacions més preocupants i prenent les accions necessàries, però ara com ara creiem que no cal suspendre res”.

Així, ha concretat que no veu necessària cap mesura de suspensió en les Falles de València, recordant que, en aquests casos, és “clau” la col·laboració de la ciutadania, a través de la higiene personal i ha recordat que, si algú té símptomes, es quede en sa casa i cride les autoritats sanitàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 9 =