25n
25N
25N

Ministeri i CHX destaquen l’interès del projecte de la Cantereria com a exemple de solució “innovadora i definitiva” a les inundacions

El President de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer visita la zona amb l’Alcalde d’Ontinyent per replegar dades

Ministeri i CHX destaquen l’interès del projecte de la Cantereria com a exemple de solució “innovadora i definitiva” a les inundacions
17/11/2020 -

Tant el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) han destacat l’interés del projecte de regeneració de la Cantereria d’Ontinyent com a exemple de solució “moderna, innovadora i definitiva” a les inundacions, enfront de les actuacions temporals basades en infraestructures de contenció de l’aigua. Una solució que, a més a més, acompleix amb les directives europees contra inundacions.

Així ho confirmava hui el president de la CHX, Manuel Alcalde, durant la visita que feia entorn de la zona junt amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per tal de replegar dades que permeten articular vies de col·laboració del Govern d’Espanya amb el projecte. Tots dos es reunien prèviament en l’Ajuntament, al costat de tècnics d’ambdues entitats i la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, en un encontre concertat a petició de la CHX a instàncies del Ministeri, on Manuel Alcalde posava en relleu l’interés d’una perspectiva innovadora com la de la rehabilitació de l’espai fluvial i la conversió de la zona en un parc inundable.

Jorge Rodríguez agraïa la visita d’alcalde i destacava la importància de seguir avançant en la consecució d’ajudes que sumar a les compromeses per la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana, que aportarà la meitat dels 3,2 milions d’euros que té de pressupost aquesta actuació; i als 632.000 euros amb què també comptarà l’actuació dins de l’eix de Medi Ambient i Eficiència de Recursos de l’Estratègia Urbana Sostenible Integrada (EDUSI) de l’Ajuntament d’Ontinyent que cofinança la Unió Europea a través dels fons FEDER.

Cal recordar que l’interés del Ministeri per a la Transició Ecològica sorgia després de la DANA de setembre de 2019, quan la ministra Ribera es referira al projecte de la Cantereria durant les seues intervencions en el Congrés dels Diputats i en Ràdio Nacional d’Espanya. Ribera va qualificar de “valenta” la iniciativa de l’alcalde d’acabar amb el perill dels desbordaments del riu Clariano. Jorge Rodríguez va remetre una carta a la ministra agraint-li el gest i exposant-li els objectius del projecte. Aquest contacte va derivar en una reunió telemàtica el passat mes d’octubre de l’alcalde amb el número dos del Ministeri, el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, qui posteriorment es va posar en contacte amb la CHX per instar a la realització de la visita de hui, amb l’objectiu de replegar dades que permeten concretar vies de col·laboració amb el projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 11 =

25n horta sud