25n
25N
25N

L'ús de Metrovalencia i TRAM cau un 80% en la primera jornada laboral després de la declaració de l'alarma

L'ús de Metrovalencia i TRAM cau un 80% en la primera jornada laboral després de la declaració de l'alarma
16/03/2020 -

L’ocupació a Metrovalencia i el TRAM ha caigut un 80 per cent en les primeres hores de la primera jornada laboral després de la decisió del Govern de decretar l’estat d’alarma a Espanya per la pandèmia del coronavirus, segons les dades facilitades a Europa Press per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Des d’FGV s’ha destacat l’absència d’incidents en un servei que s’està realitzant amb “tranquil·litat” i en el qual es mantenen els horaris normals encara que la direcció està estudiant el decret d’estat d’alarma per a veure en quina mesura afecta el servei públic.

Així, segons aquestes fonts, en les primeres hores i fins a les 12.00 el TRAM d’Alacant únicament havia sigut utilitzat per unes 2.000 persones mentre que Metrovalencia per unes 14.000, i en descens progressiu. Aquestes xifres suposen un 20% d’ocupació dels vagons i, per tant, un descens del 80%.

En el marc de les mesures i recomanacions adoptades seguint les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal, FGV ha demanat als col·lectius més vulnerables enfront del COVID19 –majors, embarassades i persones amb malalties prèvies– que eviten en la mesura que siga possible l’ús del transport públic per a minimitzar al màxim el risc de contagi.

Igualment, els trens i instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han sumat a la campanya informativa posada en marxa per la Conselleria de Sanitat amb la col·locació de cartells informatius que recullen les recomanacions a seguir per a previndre el contagi del COVID19.

EVITAR PAGAMENTS EN EFECTIU

Igualment, FGV ha acordat, després d’una reunió amb representants sindicals i treballadors, evitar el pagament d’efectiu amb la finalitat que els usuaris adquirisquen els seus bitllets principalment en les màquines de venda.

En el cas dels serveis d’atenció al client, el servei dels Espais i Centres del Client de Metrovalencia de les estacions de Xàtiva, Colón, Benimaclet i Aeroport es prestaran únicament en la taquilla principal de Xàtiva. La resta d’oficines estaran tancades fins a un altre avís.

De la mateixa manera, la taquilla del vestíbul principal de l’estació d’Estels del TRAM d’Alacant assumirà les gestions del Punt del Client, situat en la mateixa instal·lació però en un nivell inferior.

A més, s’ha acordat també la supressió de supervisió i control en els cotxes per a evitar el contacte directe amb els viatgers.

REFORÇ DE NETEJA

Aquestes mesures s’uneixen a les ja establides de neteja diàriament de les instal·lacions i el material mòbil, especialment en les zones de major possible contagi, com a màquines expenedores automàtiques, bancs, papereres, màquines de vending o baranes en les estacions; agafadors, polsadors, papereres o comandaments de cabina en les unitats; i taules, teclats d’ordinadors o baranes d’escales en les oficines.

Al seu torn, s’han incrementat la neteja i desinfecció diària en els centres de control i gestió de la circulació, igual que en els diferents tallers d’FGV.

Seguint les indicacions donades per les autoritats sanitàries, s’han substituït els productes de neteja habituals biodegradables pels adequats per a la desinfecció d’aquests elements, aquells que contenen hipoclorit sòdic, que contraresta millor al coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna