25n
25N
25N

Metrovalencia registra un augment de viatgers en passar de fase

Metrovalencia registra un augment de viatgers en passar de fase
01/06/2020 -

El nombre de viatgers i viatgeres de Metrovalencia i TRAM d’Alacant ha experimentat un significatiu increment respecte al passat dilluns dia 25 de maig, del 21% a València i del 28% a Alacant, a conseqüència de la major mobilitat dels usuaris en passar de la fase 1 a la fase 2, en la qual l’obertura de diferents sectors econòmics i una major llibertat horària ha comportat un augment dels desplaçaments en el transport públic.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha congratulat que “a poc a poc i de manera progressiva, es va tornant a la normalitat en un transport públic en el qual estem aplicant totes les mesures al nostre abast perquè es puga garantir el servei amb la màxima seguretat”.

Així mateix, ha recordat que “el canvi de la fase 1 a la fase 2 facilita la mobilitat dels ciutadans i ciutadanes, els qui han de ser conscients que cal continuar complint amb les normes establides de portar mascareta, distanciament interpersonal i compliment de totes les normes establides en l’actualitat”.

De totes maneres, els percentatges d’utilització del tren i el tramvia segueixen molt per davall dels produïts abans de l’estat d’alarma per la crisi sanitària. Així, per exemple, en Metrovalencia el descens respecte del 2 de març és del 72%, mentre que en TRAM d´Alacant, també respecte del 2 de març és del 63%.

Aquest increment de viatgers i viatgeres ja s’estava produint des que es va iniciar la fase 1. En Metrovalencia, els resultats registrats durant la setmana del 25 al 31 de maig, i d’acord amb aquest augment, han permés que els dies laborables se superaren per primera vegada, des que es va declarar l’estat d’alarma, els 50.000 passatgers o passatgeres. Aquest volum d’usuaris i usuàries diaris suposa un 25% dels usuaris que es van registrar en el mateix període de l’any passat.

A Alacant, els serveis del TRAM d’Alacant, durant eixa mateixa setmana, van superar per primera vegada des de mitjan març els 10.000 viatgers i viatgeres diaris, un 15% més respecte a la setmana anterior. Respecte al mateix període de l’any anterior aquest volum d’usuaris i usuàries suposa prop d’un 30%.

Transport segur

Amb la finalitat de garantir que els usuaris i usuàries realitzen els seus desplaçaments amb totals garanties de seguretat, segons les normes i recomanacions actuals, des d’FGV s’han articulat diferents mesures que acompanyen ús obligatori de mascareta en tots els desplaçaments.

Per part de l’empresa pública, s’ha organitzat un reforç del dispositiu de vigilància en trens i estacions que compta amb la col·laboració de les Forces de Seguretat.

També s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i a l’interior de trens i tramvies.

A més, FGV ha senyalitzat els itineraris dels viatgers i viatgeres en les estacions i als trens ha diferenciat els seients, de manera alterna, per a facilitar que els usuaris es distribuïsquen correctament i mantinguen la distància de seguretat amb altres usuaris i usuàries.

Durant aquestes setmanes s’ha disposat que la compra de títols de transport en les estacions es realitze exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es puguen realitzar a través de la pàgina web o l’App (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

En les estacions, els usuaris i usuàries poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

Servei de transport actual

La Generalitat aplica des del passat 11 de maig un nou calendari de servei a les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb la finalitat de recuperar la normalitat en les circulacions i adaptar l’oferta a la demanda sobre aquests mitjans de transport, en aquest procés de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

En Metrovalencia, les línies de metro ofereixen el servei habitual establit de dilluns a divendres, dissabtes i diumenges i festius. En el tramvia, les Línies 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch) i 6 (Tossal del Rei-Marítim Serrería) recuperen el servei dels dies laborables no lectius, per no estar oberts els centres universitaris i educatius.

Continua paralitzat temporalment el servei de la Línia 8 (Marítim Serradora-Marina Reial Juan Carlos I).

El servei nocturn previst els divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, segueix suspés en les línies de metro i tramvia.

Els usuaris i usuàries de Metrovalencia disposen dels canals d’atenció telefònica i xarxes socials, així com el telèfon d’atenció al client gratuït 900 46 10 46. En twitter @metrovalencia té un horari d’atenció de 6 a 24 hores de dilluns a dissabtes i de 7 a 24 h diumenges i festius.

En la xarxa del TRAM d’Alacant es recupera el servei previst per a les jornades laborables no lectives en totes les seues línies, a excepció de la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça La Corunya) que segueix paralitzada temporalment.

Davant qualsevol dubte els clients i clientes del TRAM d’Alacant disposen dels canals d’atenció telefònica 900 72 04 72 i en twitter @tramdealicante amb horari d’atenció de 6 a 24 hores de dilluns a dissabtes i de 7 a 24 hores diumenges i festius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − nou =

caixaontinyent
lleida 2020
Informacion coronavirus
paterna