25n
25N
25N

Metrovalencia registra un descens de persones usuàries

Metrovalencia registra un descens de persones usuàries
16/03/2020 -

L’aplicació de l’estat d’alarma sanitària davant l’expansió del coronavirus ha provocat un descens de viatgers en les xarxes de transport de Metrovalencia i TRAM d’Alacant pròxim al 80%, segons dades corresponents a les primeres hores de servei d’aquest dilluns 16 de març.

Les dades recollides per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) estableixen que, al llarg d’aquest dilluns, en Metrovalencia se situa en un 84%, mentre que en TRAM d’Alacant la disminució és del 86%.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha mantingut de nou una reunió de treball per videoconferència amb el director gerent d’FGV, Emilio Bayarri.

Aquesta sessió ha servit per a coordinar les mesures a aplicar com a part del Pla d’Actuació COVID-19 de la Generalitat, després de l’aplicació del Reial decret d’Estat d’Alarma, pel que fa al servei de transport que presta l’empresa pública autonòmica.

Aracadi España ha destacat que “en aquest primer dia laborable, després de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, s’està produint un descens significatiu de viatgers que acreix de manera considerable els registres de dies passats, en els quals ja es va experimentar una baixada progressiva en l’ús del transport públic”.

El conseller ha fet una crida a tota la ciutadania perquè, mentre es mantinga l’estat d’alarma, “únicament s’utilitze el transport públic de manera responsable i en situacions indispensables, tal com recullen les indicacions de les autoritats”.

Actuació de l’UME

La Unitat Militar d’Emergències (UME) desplegada a València ha començat a actuar en diferents estacions de la xarxa de Metrovalencia, amb l’objectiu de reforçar les labors de desinfecció en els vestíbuls i andanes i en tots aquells equips com a màquines d’autovenda o cancel·ladores.

Aquesta actuació s’uneix a les mesures ja establides per FGV de neteja de les instal·lacions i el material mòbil, especialment en les zones de major possible contagi.

Recomanació a persones de risc

En el marc de les mesures i recomanacions adoptades seguint les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, FGV manté una sèrie de recomanació als col·lectius més vulnerables enfront del COVID-19, majors, embarassades i persones amb malalties prèvies, per a evitar en la mesura que siga possible, l’ús del transport públic amb l’objectiu de minimitzar al màxim el risc de contagi.

Igualment, els trens i instal·lacions -tant estacions com oficines- de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, s’han sumat a la campanya informativa posada en marxa per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb la col·locació de cartells informatius que recullen les recomanacions a seguir per a prevenir el contagi del COVID-19.

Evitar pagaments en efectiu

Igualment, FGV ha acordat evitar el pagament d’efectiu amb la finalitat que els usuaris adquirisquen els seus bitllets principalment en les màquines de venda.

En el cas dels serveis d’atenció al client, el servei dels Espais i centres del Client de Metrovalencia de les estacions de Xàtiva, Colón, Benimaclet i Aeroport es presta, únicament, en la taquilla principal de Xàtiva, quedant-se la resta d’oficines tancades fins a un altre avís.

De la mateixa manera, la taquilla del vestíbul principal de l’estació de Luceros del TRAM d’Alacant assumirà les gestions del Punt del Client, situat en la mateixa instal·lació però en un nivell inferior.

A més, s’ha acordat també la supressió de supervisió i control en els cotxes per a evitar el contacte directe amb els viatgers i viatgeres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + quinze =