25n
25N
25N

Metrovalencia registra un augment de persones viatgeres del 24%

Metrovalencia registra un augment de persones viatgeres del 24%
16/06/2020 -

El nombre de viatgers i viatgeres de Metrovalencia i TRAM d’Alacant ha experimentat aquest dilluns un increment respecte al passat dilluns dia 8 de juny, del 24,71% a València i del 43,38% a Alacant, a conseqüència de la major mobilitat dels usuaris en passar de la fase 2 a la fase 3.

Cal recordar que en l’última fase de la desescalada es permet l’obertura de diferents sectors econòmics encara sense activitat, la mobilitat interprovincial a la Comunitat, que intensifica les connexions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant amb Renfe, l’eliminació de les franges horàries i l’ampliació en els percentatges d’ocupació de locals, la qual cosa ha facilitat un augment dels desplaçaments en el transport públic.

Aquest progressiu augment de viatgers i viatgeres des de l’inici de la desescalada ha suposat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) aconseguira el passat 11 de juny superar els 100.000 viatgers en un dia per primera vegada, en sumar els 85.902 de Metrovalencia i els 17.756 de TRAM d’Alacant.

De totes maneres, els percentatges d’utilització del tren i el tramvia segueixen molt per davall dels produïts abans de l’estat d’alarma per la crisi sanitària. Així, per exemple, en Metrovalencia el descens respecte a un dilluns similar de juny de 2019 és del 60,19%. En TRAM d’Alacant, la disminució respecte a un dilluns similar de juny de 2019 és del 56,72%.

Transport segur

Amb la finalitat de garantir que els usuaris i usuàries realitzen els seus desplaçaments amb totals garanties de seguretat, segons les normes i recomanacions actuals, des d’FGV s’han articulat diferents mesures que acompanyen ús obligatori de mascareta en tots els desplaçaments.

Per part de l’empresa pública s’ha organitzat un reforç del dispositiu de vigilància en trens i estacions que compta amb la col·laboració de les Forces de Seguretat. També s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i a l’interior de trens i tramvies.

Una vegada que s’ha tornat a permetre ocupar tots els seients disponibles en trens i tramvies, FGV ha senyalitzat els itineraris dels viatgers i viatgeres en les estacions i, durant aquestes setmanes, s’ha disposat que la compra de títols de transport en les estacions es realitze exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es puguen realitzar a través de la pàgina web o l’App (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

En les estacions, els usuaris i usuàries poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

Servei de transport actual

La Generalitat aplica des del passat 11 de maig un nou calendari de servei en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb la finalitat de recuperar la normalitat en les circulacions i adaptar l’oferta a la demanda sobre aquests mitjans de transport, en aquest procés de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

En Metrovalencia, les línies de metro ofereixen el servei habitual establit de dilluns a divendres, dissabtes i diumenges i festius. En el tramvia, la Línia 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch), la Línia 6 (Tossal del Rei-Marítim Serradora) i des del 15 de juny la Línia 8 (Marítim Serradora- Marina Reial Juan Carlos I) han recuperat el servei dels dies laborables no lectius, per no estar oberts els centres universitaris i educatius.

El servei nocturn previst els divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, segueix suspés en les línies de metro i tramvia.

Els usuaris i usuàries de Metrovalencia disposen dels canals d’atenció telefònica i xarxes socials, així com el telèfon d’atenció al client gratuït 900 46 10 46. En twitter @metrovalencia té un horari d’atenció de 6 a 24 hores de dilluns a dissabtes i de 7 a 24 h diumenges i festius.

En la xarxa del TRAM d’Alacant es recupera el servei previst per a les jornades laborables no lectives en totes les seues línies, una vegada incorporada a la circulació des del 15 de juny la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça La Corunya).

Aquest estiu no circularan el Tramnochador i El Mussol de Les Marines les nits del divendres i dissabtes.

Davant qualsevol dubte, els clients i clientes del TRAM d’Alacant disposen dels canals d’atenció telefònica 900 72 04 72 i en twitter @tramdealicante amb horari d’atenció de 6 a 24 hores de dilluns a dissabtes i de 7 a 24 hores diumenges i festius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 7 =