25n
25N
25N

Metrovalencia redueix un 25% les seues persones usuàries amb motiu de les restriccions de mobilitat dels caps de setmana

La xarxa registra 81.155 moviments entre les 15 hores del divendres i les 6 hores del dilluns, mentre que en el cap de setmana anterior van ser 108.579

Metrovalencia redueix un 25% les seues persones usuàries amb motiu de les restriccions de mobilitat dels caps de setmana
01/02/2021 -

La xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la província de València va registrar 81.155 desplaçaments entre les 15 hores del divendres i les 6 hores del dilluns, un 25,26% menys que el cap de setmana anterior, quan es van produir 108.579 moviments.

Cal recordar que, en els dies citats i en l’horari assenyalat, s’han decretat restriccions de mobilitat per als municipis de més de 50.000 habitants que, en el cas de Metrovalencia, afecten València ciutat, Torrent i Paterna.

Les estacions de la capital han experimentat un descens del 24,62%, en passar de les 57.758 persones usuàries de l’anterior cap de setmana als 43.539 del passat, tenint en compte que la mobilitat dins de la ciutat no estava restringida.

En el cas de Torrent, el descens ha estat més pronunciat, ja que dels 3.096 viatgers i viatgeres que es van desplaçar per Metrovalencia entre el 22 i 24 de gener s’ha passat als 1.710 entre el 29 i 31 del mateix mes, la qual cosa suposa una disminució del 44,77%.

Finalment, a Paterna, que igual que la ciutat de València posseeix estacions de metro i parades de tramvia, el descens s’ha concretat en el 43,96%, percentatge resultant de la reducció de les 1.638 persones usuàries del penúltim cap de setmana als 918 de l’últim.

Col·laboració d’FGV

El personal de seguretat de l’empresa pública, juntament amb els i les auxiliars COVID-19 col·laboren amb el dispositiu de Policia de la Generalitat que per a garantir el compliment de les limitacions establertes durant els pròxims caps de setmana realitza controls de manera aleatòria en diferents instal·lacions, al llarg d’aquestes tres jornades.

Juntament amb el reforç de les labors de vigilància i control, l’empresa pública intensifica la comunicació d’aquestes limitacions als seus viatgers i viatgeres a través de diferents suports i canals.

Malgrat les limitacions, FGV manté el 100% del servei previst a València i Alacant durant l’aplicació de les restriccions que afecten ciutats de més de 50.000 habitants.

Informació a les persones usuàries

L’empresa pública informa els seus viatgers i viatgeres des de les estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d’Alacant a través de les màquines de venda de bitllets, les pantalles d’aforament instal·lades en les entrades i mitjançant cartelleria específica. Així mateix, es comunica també la nova mesura vigent a través de la megafonia de les estacions.

Al seu torn, els mitjans digitals propis de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana com a webs, app i xarxes socials també informen sobre aquesta mesura i la seua aplicació.

De la mateixa manera, el personal auxiliar COVID-19, que està operatiu en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia i TRAM d’Alacant reforça la comunicació directa amb les persones usuàries en els dies previs a implantar-se la mesura i durant els caps de setmana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 8 =