25n
25N
25N

Metrovalencia redueix al 50% el seu servei a les vesprades a partir del pròxim dilluns

Metrovalencia redueix al 50% el seu servei a les vesprades a partir del pròxim dilluns
04/04/2020 -

La Generalitat aplicarà a partir del dilluns 6 d’abril un nou calendari de servei en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. En el cas de la xarxa de València, la freqüència de pas es reduirà un 50% a la vesprada de dilluns a dissabte, mentre que el TRAM pararà temporalment la línia 3.

L’objectiu és adaptar les circulacions a la demanda sobre aquests mitjans de transport i a la situació que provoca l’aplicació de l’estat d’alarma decretat amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Aquesta nova reestructuració de serveis se suma a la que es venia aplicant des del passat 18 de març. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) aplica aquesta modificació d’acord amb l’Ordre TMA/273/2020, de 23 de març, per la qual es dicten instruccions sobre reducció dels serveis de transport de viatgers, i en compliment de la Resolució de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat del 3 d’abril de 2020.

En concret, en Metrovalencia, les línies de metro funcionaran de dilluns a dissabte, amb les freqüències de pas de circulacions de trens i tramvies establides per als dissabtes però únicament fins a les 16 hores aproximadament.

A partir d’eixa hora les circulacions es redueixen un 50 per cent fins a la finalització del servei, mantenint en els extrems de les línies les freqüències del servei del matí. Aquesta reducció del servei a la meitat s’aplicarà durant tot el dia els diumenges i els dies festius previstos per FGV, el 10 i 13 abril.

En el tramvia, les línies 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch) i 6 (Tossal del Rei-Marítim Serreria) funcionaran d’aquesta mateixa manera però fins a les 15 hores, també de dilluns a dissabte. Els diumenges i festius s’aplica també aquesta reducció del 50% de les circulacions durant tot el dia. Al seu torn, està previst paralitzar temporalment el servei de la Línia 8 (Marítim Serreria-Marina Reial Joan Carles I), a partir del pròxim 9 d’abril.

A més, el servei nocturn previst els divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, segueix suspés.

TRAM D’ALACANT

En la xarxa del TRAM d’Alacant, segueix temporalment paralitzada la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça La Corunya) i se suma a aquesta situació la Línia 3 (Estels-El Campello), de manera que la Línia 1 (Estels-Benidorm) realitzarà parada en totes les estacions i baixadors del seu recorregut, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

La Línia 4 (Estels-Plaça de la Corunya) manté la seua freqüència de pas d’un tramvia cada 30 minuts. En la Línia 2 (Estels-Sant Vicent del Raspeig) els tramvies circularan cada 15 minuts des de l’inici del servei fins a les 15 hores, i després cada 30 minuts, de dilluns a dissabte, mentre que els diumenges i els festius 10 i 13 d’abril, la freqüència de pas serà durant tot el dia de 30 minuts. La Línia 9 (Benidorm-Dénia) manté el servei habitual tant en trens com en el servei alternatiu d’autobús.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =