25n
25N
25N

Metrovalencia facilita comandaments dels ascensors a persones amb mobilitat reduïda de mans i braços

Metrovalencia facilita comandaments dels ascensors a persones amb mobilitat reduïda de mans i braços
19/09/2020 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) distribuirà comandaments a distància per a accionar els ascensors de deu estacions de Metrovalencia entre persones de mobilitat reduïda amb problemes específics als braços i mans, a fi de facilitar el seu accés sense necessitat d’accionar així els polsadors.

La sol·licitud per a poder accedir a aquesta ajuda tècnica que ofereix FGV es pot descarregar en la pàgina web de Metrovalencia, en la pestanya ‘Moure’s amb Metrovalencia’ en l’apartat ‘Accessibilitat’, o bé emplenar els impresos en l’Espai del Client de l’estació de Xàtiva, que és on es recull el comandament, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquest servei és gratuït, encara que caldrà depositar una fiança de 25 euros per comandament, que es reintegrarà quan s’efectue la devolució del comandament.

El dispositiu, que és personal i intransferible, consisteix en un comandament amb quatre tecles i els seus corresponents pictogrames d’una fletxa per a pujar o baixar i, en el cas de l’ascensor de Colón, també anar a la planta intermèdia, gràcies a la tecla ‘INT’. També es pot realitzar una anomenada a l’intèrfon de l’ascensor, prement el pictograma en forma de telèfon.

Al principi, els ascensors que compten amb aquest dispositiu són els de les estacions de Colón, Xàtiva, Quart de Poblet, Salt de L’Aigua, Plaça de Espanya, Avinguda del Cid, Nou d’Octubre, Àngel Guimerà, Benimaclet i Facultats. Després, cada any s’ampliarà el nombre d’instal·lacions que comptaran amb aquest servei en els elevadors.

PLA D’ACCESSIBILITAT

La instal·lació d’aquests dispositius és una de les iniciatives recollides en el Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV-2017 i es va incloure per sol·licitud de Cocemfe, associació que recull a gran part de les persones amb aquesta necessitat. Aquesta iniciativa està avalada i secundada per la Comissió de Seguiment del Pla d’Accessibilitat que l’empresa pública mantenen amb diverses associacions.

El Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV, previst per a desenvolupar-se entre 2017 i 2023, ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV amb l’objectiu d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.

El document i les seues accions es basen en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment en què es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, mitjançant una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.

El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en Cermi Comunitat Valenciana, que formen part d’una Comissió de Seguiment que, juntament amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels serveis de transport a València i Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + deu =

bombers
CCCC
bombers