25n
25N
25N

«Més fortes que mai», la campanya amb motiu del 8M de l’Ajuntament de Cullera

El consistori ha volgut reconéixer el paper clau de les dones durant la pandèmia

«Més fortes que mai», la campanya amb motiu del 8M de l’Ajuntament de Cullera
05/03/2021 -

L’Ajuntament de Cullera ha presentat la campanya d’enguany amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, sota el títol, «més fortes que mai». Una proposta que posa en relleu el treball essencial i imprescindible que han fet les dones en l’any que ja es compleix des de l’inici de la pandèmia.

A 2021, ONU Mujeres llança el lema «Mujeres Líderes: por un futuro igualitario en el mundo de la Covid-19», posant en relleu els grans esforços que les dones i les xiquetes arran del món, fan quotidianament per construir un present i un futur més igualitari i també per recuperar-se de la pandèmia de la Covid-19.

A Cullera s’ha volgut agafar aquest testimoni i visibilitzar a dones que des dels seus llocs de treballs, els seus espais públics i privats han demostrat, com sempre i en temps complicats més, com és d’important aquesta contribució en la construcció d’una societat igualitària, solidària, justa i sana. Per això, la campanya d’enguany s’anomena «8M Cullera, més fortes que mai» perquè la solidaritat és una manera de treballar que mostra que juntes som més fortes, que ara som més fortes que mai.

Així, mestresses, metgesses, conductores, botigueres, policies, iaies, i altres perfils seran protagonistes d’una campanya que es podrà veure en format audiovisual, cartelleria i per molts racons de la ciutat a través de les marquesines d’informació municipal.

«Són dones que han mostrat la seua força i compromís en temps adversos, les quals volíem retre aquest merescut reconeixement, perquè en aquest context seguirem reclamant un univers femení, igualitari i amb igualtat d’oportunitats per a totes i tots», ha manifestat la regidora d’Igualtat, Marta Tur, la qual ha volgut fer valdre «a persones que seguien mantenint viva la flama de l’esperança, viva i activa perquè determinades qüestions bàsiques i necessàries per a la nostra salut i benestar no s’aturaren, que s’enfortiren i que notàrem que, gràcies a la seua presència, el món seguia rodant, atemorit, però rodant amb determinació», ha conclòs.

Presentació telemàtica de la campanya

Precisament, aquesta mateixa vesprada l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, junt amb la regidora Tur presentaran al Consell d’Igualtat de la ciutat aquesta campanya amb motiu del 8M. Un acte telemàtic que s’emetrà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament en directe i en el que també participaran, a banda del mateix Consell i dels representants públics, les delegades d’igualtat de les comissions falleres de Cullera i les dones participants en el clip audiovisual.

A l’esdeveniment virtual també es presentarà en primícia el videoclip «Més fortes que mai».

Més propostes

A la vegada, i per tal de continuar desfent la desproporció de càrregues existents entre dones i homes, la Regidoria d’Igualtat ha llançat una campanya per al personal treballador de l’Ajuntament i d’acord amb el Quart Eix d’Intervenció del I Pla d’Igualtat d’Oportunitats per empleades i empleats de l’Ajuntament, anomenada «Conciliem o no conciliem? Aquesta és la vertadera qüestió», amb la que mitjançant una Guia de conceptes i drets laborals respecte a permisos i excedències, i una fitxa auto emplenable i reflexiva, es vol promocionar la implicació equilibrada d’homes i dones en l’exercici de la responsabilitat a l’àmbit familiar. La igualtat comença per casa.

Tanmateix, i en la nostra línia de realitzar polítiques públiques amb perspectiva de gènere i coordinades, es presenta el dia 10 de març una jornada col·laborativa entre la unitat UPCCA i la unitat d’Igualtat on s’analitzara la prevenció de les conductes addictives des d’una perspectiva de gènere: https://bit.ly/37KuVu7.

Aquestes iniciatives han sigut compartides amb el Consell d’Igualtat del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 13 =