caixa popular

Més de 40 associacions participen en la Jornada del Pacient de l’Hospital General per a visibilitzar el seu treball

Mercedes Berenguer, diputada de Salut: “Aquestes iniciatives afavoreixen les xarxes entre associacions i potencien la labor d’assessorament i el suport emocional a pacients i familiars”

Més de 40 associacions participen en la Jornada del Pacient de l’Hospital General per a visibilitzar el seu treball
29/11/2017 -

La diputada de l’àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el secretari de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ricardo Campos, han assistit a la VIII Jornada del Pacient de l’Hospital General de València, que enguany s’ha celebrat sota el lema ‘Associacions de pacients: progressant en salut’.

En aquesta huitena edició s’han donat cita en el pati de l’hospital 42 associacions, clubs i escoles de pacients, que han oferit informació de les seues activitats i que cada any participen amb l’objectiu de donar visibilitat a les seues propostes i a les accions que realitzen per a millorar les perspectives i la qualitat de vida de les persones que pateixen alguna patologia, generalment crònica. A més, tots els que s’han acostat han pogut adquirir productes realitzats pels diferents col·lectius de pacients.

Mercedes Berenguer ha valorat positivament que aquesta jornada es coordine i es realitze dins d’un hospital “perquè afavoreix les xarxes entre les associacions, així com el coneixement i potencia aquesta tasca tan important d’assessorament, tranquil·litat i suport emocional que ofereixen tant al pacient com als seus familiars”.

Per la seua banda, Ricardo Campos ha destacat la importància dels moviments associatius “per a organitzar-se i donar suport a les persones a les quals la malaltia se’ls creua en les seues vides perquè, encara que des de les administracions públiques estem en permanent treball, és fonamental la col·laboració de les associacions perquè els pacients puguen aprofundir en el coneixement de les seues malalties i així, entre tots, donar resposta a les expectatives dels pacients des de diferents àmbits”.

Així mateix, membres de l’equip directiu de l’hospital han visitat les taules de les associacions per a conéixer de primera mà quines són les inquietuds i les necessitats d’aquestes plataformes de pacients. L’equip de la Ruta de la Salut també s’ha sumat a aquesta iniciativa amb un circuit de proves, en la qual els assistents s’han pogut prendre la tensió o fer-se les proves de glucèmia o massa-corporal i rebre informació sobre com portar una alimentació adequada.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 14 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios