25n
Orgull
Orgull

Més de 2.600 menors tutelats per la Generalitat viuen amb una família d'acollida

(EP)

Més de 2.600 menors tutelats per la Generalitat viuen amb una família d'acollida
16/08/2019 -

Un total de 2.662 xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per la Generalitat viuen amb una família d’acolliment, una xifra que suposa més de la meitat dels 4.195 menors tutelats per l’administració valenciana.

Així ho ha explicat la secretària autonòmica d’Assistència Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando, que ha destacat que la Comunitat Valenciana és una “terra d’acolliment”, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

En aquest sentit, ha destacat que en l’actualitat, dels 4.195 xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per la Generalitat, més de la meitat viuen en acolliment familiar, “una xifra que es vol continuar incrementant al llarg de la pròxima legislatura”.

La secretària autonòmica ha assenyalat que la majoria dels xiquets i xiquetes en acolliment familiar ho estan per part de persones amb les quals tenen vincles de sang, la qual cosa es coneix com a família extensa, i en les quals viuen 1.973 menors en la Comunitat Valenciana. Els 689 restants que estan acolliment viuen amb una família educadora.

Així, dels 2.662 menors que viuen en acolliment familiar en la Comunitat Valenciana, 797 estan a la província d’Alacant (548 en família extensa i 245 en família educadora); 302 en la de Castelló (238 en família extensa i 64 en educadora); i 1563 a València (1.187 en extensa i 376 en educadora).

La franja d’edat on hi ha major nombre d’acolliments és la que hi ha entre els 11 i els 14 anys, amb 844, seguida per la d’entre 15 i 17 anys, amb 704, mentre que entre els set i els deu anys hi ha 582 xiquets i xiquetes acollides. Entre els quatre i els sis anys hi ha 284 acolliments, i menors de tres anys hi ha 248.

Les xifres per sexes estan “bastant equilibrades”, explica l’administració. Així i tot, són majoritaris els acolliments de xiquets, en concret un total de 1.342, enfront dels 1.320 de xiquetes.

D’altra banda, la modalitat d’acolliment més freqüent és la que té caràcter permanent, en concret 2.127, mentre que els temporals representen 487 i els d’urgència es queden en 48.

PRESTACIONS

Ferrando ha reivindicat les “múltiples campanyes” empreses per a augmentar el cens de famílies educadores, entre elles la millora de les prestacions, “que han convertit a la Comunitat en l’autonomia que, de mitjana, millors ajudes té d’Espanya”. Ha indicat que en 2015 les famílies extenses cobraven 4,5 euros per persona acollida al dia, i en el cas de les educadores la quantitat inicial era de nou euros, i ara ambdues cobren 15 euros en el mòdul general, el més baix.

En aquest context, ha assenyalat que una família acollidora tant extensa com educadora rebrà 450 euros mensuals, “el doble que en 2015 i el triple en el cas de les famílies extenses”, que són aquelles que tenen vincles sanguinis amb el menor. A més, si es tracta d’una família monoparental, la prestació mensual s’elevarà a 540 euros i, si es tracta d’un acolliment especialitzat, ascendirà a 990 euros.

Ferrando ha destacat que durant la passada legislatura es va aprovar una nova normativa amb novetats com el reconeixement de despeses mèdiques qualificades, que sufraguen aquelles despeses que no cobreix la xarxa sanitària pública valenciana, sempre que aquests superen el 25 per cent de la prestació mensual per acolliment. La quantia en aquest concepte pot aconseguir 10.000 euros anuals per menor.

Aquest seria el cas de les ortodòncies, les ulleres o els tractaments psicològics o psiquiàtrics que poguera necessitar el menor. A més, l’Administració pot avançar quantitats amb la presentació d’un pressupost.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =